• pruppa

    recept på remoladsås

    är det nån som har nåt gott recept att dela med sig av?
    skolans remoladsås va ju sååå god, men jag är glad för de recept jag kan få tag i!

  • Svar på tråden recept på remoladsås
  • Ärtan1

    2 dl majonäs
    1 dl gräddfil
    2 msk hackad ättiksgurka
    1 msk kapris
    persilja el gräslök

    Blanda samman allt och smaka av med salt o peppar


    Mamma till väldens vackraste ängel
  • AnnaK

    3 dl majonnäs
    0,75 dl pickles, blandad på burk
    0,75 dl kapris
    0,75 st gul lök(ar), finhackad
    1,5 tsk dijonsenap
    1,5 msk färsk gräslök, finhackad
    1,5 tsk curry
    1,5 nypa(or) salt och peppar, efter smak
    1. Låt pickels rinna av ca 15 min för att remouladen inte ska bli för lös.

    2. Finhacka pickels, kapris, gul lök och persiljan eller dillen.

    3. Blanda ner kryddorna och senapen med majonnäsen och smaka av. Tillsätt eventuellt mer curry om så önskas.

    4. Rör försiktigt ner de finhackade ingredienserna i majonnäsen och smaka av. Låt gärna såsen stå över natten för att currysmaken ska komma fram ordentligt.

  • AnnaK

    Ingredienser:
    1 dl majonnäs
    1 dl creme fraiche
    1-2 msk pressad citron
    1 tsk ljus fransk senap
    salt och peppar
    ½ tsk gurkmeja
    2 msk hackad inlagd gurka
    1 msk kapris
    2 msk hackad persilja
    ½ hackat hårdkokt ägg

    Används både på rostbiff och på fisk av olika slag.

    1. Rör ihop majonnäs och creme fraiche och krydda med citron, senap, salt och peppar och gurkmeja.

    2. Vänd ihop med lätt hand med hackad gurka, kapris, persilja och lite hackat ägg.

    3. Lägg upp i en skål och ställ svalt till serveringen. Lägg en rejäl klick på varma nystekta fiskefrikadeller.

  • AnnaK

    Ingredienser:
    1 dl färdig majonnäs
    2 msk crème fraiche eller kesella (10 procent fett)
    1 tsk worchestershiresås
    1 tsk ljus dijonsenap
    1/2 tsk pressad citron
    salt och peppar
    ca 125 g pickels

    Blanda majonnäsen med alla ingredienserna. Pickelsen ska vara väl avrunnen och ganska smått skuren.

  • AnnaK

    200 g majonnäs
    2 tsk finhackad gul lök
    50 g finhackad smörgåsgurka
    50 g finhackad färsk gurka
    1 st hårdkokt ägg
    Lite malen vitpeppar

    Majonnäsen röres slät. Blanda i alla ingredienserna och rör om. Låt stå i ca 2 timmar.

  • pruppa

    man tackar, massa recept. hittade bara 1 när jag sökte på nätet!!!

Svar på tråden recept på remoladsås