Ingredienser 5 satser i engångspajformar:
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 msk kanel
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
ca 600 g rabarber
1/2 liter jordgubbar
1 msk potatismjöl
1 dl strösocker
Garnering:
75 g vit choklad
Så här gör du:
Mixa degen och tryck ut den i pajform, låt sedan vila i kylen en halvtimme. Stötta kanterna med alfolie, pricka bottnen och förgrädda 10 minuter mitt i 225-gradig ugn. Låt svalna, tag bort stöttan.
Skala grov rabarber. Skär stängerna i korta bitar, 2-3 cm. Ansa och halvera gubbarna. Bottna pajskalet med potatismjölet. Varva rabarber och gubbar med socker ovanpå potatismjölet. Grädda i ugnens nedre del ca 35 minuter i 225 grader. Tag ut och låt svalna.
Bryt chokladen och smält i mikro, 700 W effekt 30 + 20 sekunder, rör om emellan. Skeda chokladsmeten över pajen. Låt stelna på svalt ställe. Kan frysas