• Pippi på kafferep

    HJÄÄÄÄLP...någon som kan receptet på denna cheesecake?

    En gång blev jag bjuden på en suuuupergod (och super fet ) cheesecake på jobbet. Vi åt så vi höll på att storkna och givetvis kopierades receptet och delades ut. Jag har gjort den massor av gånger efter det...men nu är receptet borta! Jag skulle kunna exprimentera, men OM någon har det rätta skulle jag bli evigt tacksam.

    Man blandar dpgestivekex och smör till en botten. Okänd mängd vipad grädde, philadephiaost och florsocker rörs ihop till en smet och hälls i pajskalet. Sedan lade man på bär och efter det blandade man ihop en påse -typ- Ekströms kräm och hällde på...
    Receptet innehöll inte ägg i smeten.

    Åhhhh, vad jag hoppas att någon har detta UNDERBARA recept.

  • Svar på tråden HJÄÄÄÄLP...någon som kan receptet på denna cheesecake?
  • Believe In Faith

    Ingredienser
    Portioner: 6

    130g Philadelphiaost naturell
    3 ägg gulor
    2 dl socker
    3 dl vispad grädde
    1 tsk vaniljsocker
    3 äggvitor
    digestive kex


     
    Du behöver tre olika bunkar.

    1. Blanda ost, ägg gulor och socker.

    2. Vispa grädden och blanda i vaniljsocktret.

    3. Blanda ingredienserna i steg 1 och 2.

    4. Vispa äggvitorna hårt och blanda med det andra.

    5. Smula ner kex i en form och häll blandningen över. Strö kex över och ställ in i frysen (kan ta 3-4 timmar innan det har stelnat).
    ღ Wilma ღ Alwin ღ
  • Hannah74

    Men den kan det inte vara va? Hade oxå det receptet, men det innehåller ju ägg. Och ingen kräm?


    Vågar man hoppas?
  • Pippi på kafferep

    Tack snälla, snälla du! Jag skall abolut testa detta, men jag är säker på att det som jag hade INTE innehöll ägg. Hur säker som hellst. Suuuuupersäker. BOMBIS! .....Eller gjorde det det?

    Jag skall testa ditt recept!

  • Hannah74

    Det receptet du fick är riktigt riktigt supergott!!


    Vågar man hoppas?
  • Pippi på kafferep

    OK! Jag är övertygad. Jag skall testa.
    ....Sedan kan man ju fortfarande lägga på bär och hälla på kräm...
    Jag resignerar. Jag ger mig. Lägger mig -platt.
    Det låter jätte, jätte gott!
    Måste testa!

  • Believe In Faith
    Räcka ut tungan
    ღ Wilma ღ Alwin ღ
  • Believe In Faith

    ...missade det med krämen


    ღ Wilma ღ Alwin ღ
  • Believe In Faith
    Ingredienser
    Portioner: 4

    150 g smör
    1/2 dl strösocker
    2 1/2 dl havregryn
    2 1/2 dl vetemjöl

    Fyllning
    200 g naturell färskost
    2 burkar kesella vanilj (à 250 g)

    Garnering
    ca 2 dl hallon
    ca 2 dl blåbär
    ca 2 dl röda vinbär
    ca 2 dl jordgubbar

    Tillagningstid: Över 20 min
    Svårighetsgrad: Medel


    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl. Rör ner smöret. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter tills den fått fin färg. Låt den kallna.
    3. Rör hastigt samman färskost och kesella till en smidig kräm. Fyll pajskalet med krämen. Garnera kakan med bär.

    FÖR ALLA? Äggfri. Gör glutenfri: gör en egen glutenfri pajbotten. Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin till pajbotten. Fyll med mjölkfri glass eller vaniljsås från Oatly eller Beneviva, alternativt Sour Supreme mjölkfri crème fraiche smaksatt med lite vaniljsocker.


    ღ Wilma ღ Alwin ღ
  • AnnaK

    SyD's Cheesecake

    Lager 1:
    1 litet paket Dígestivekex
    125 g smält smör

    Platta till i en form med löstagbar kant.

    Lager 2:
    2 st 60 g Philadelphia ost
    2,5 dl florsocker
    1 msk vaniljsocker
    3 dl vispad grädde

    Lager 3:
    1 påse Ekströms hallonkräm
    3 dl vatten

    Bred över kakan. Låt stå i kylen

  • Pippi på kafferep

    Tack ALLA för hjälpen! Vad gulliga ni är. ...Fast nu måste jag baka ihjäl mig...och GÅ ihjäl mig om jag inte skall gå upp typ 200 kilo.
    ...Men det är ju mitt ansvar -inte ert! TACK för hjälpen som sagt!

  • Dreamsmiley

    Hur gör man kakan då?. såtr bara ingredienser men inte hur man gör resten mer än botten

  • Pippi på kafferep

    Som jag mins det:

    Smula kex och blanda med smält smör. Tryck ut i form med löstagbar kant. Låt stelna i kyl.

    Vispa grädde och blanda ned philadephia, vanilj- och florsocker (Jag brukar blanda i lite ovispad grädde i philadelphian så den blir lös. Då blir det inte klumpar i smeten sedan) Häll smeten över den kalla digestivebotten.

    Jag brukar lägga på färska bär (Jordgubbar är otroligt gott)och sedan hälla krämen på alltihop...

    Klart!

    Jag LOVAR att du kommer att ta minst två bitar...

  • gustafssons

    det finns en snabbvariation.. som funkar lika bra..
    2 dl vaniljvisp som vispas hårt

    häll d över krossad digestivkex i form och frys..

    så sugen ja blev..

  • Pippi på kafferep

    Nu har jag två saker att välja på innan jag svimmar av sötsug:
    1. Baka en kak-djävel mitt i natten
    2. Sova och försöka förtränga alltihop

    ............................................................
    ..................hmmmm.....................................
    ....Äh, jag orkar inte baka, så god natt på er och sov sött....SÖTT...Neeej!!!
    *Går och bakar*

  • MOAI

    Å här slank jag in Jag har ett superduper gott recept på cheesecake, den godaste jag smakat faktiskt, så jag måste bara dela med mig

    VIT CHOKLADCHEESECAKE
    10-12 port

    200g digestivekex
    2 msk kakaopulver
    50g osaltat smör

    FYLLNING
    300g vit blockchoklad
    400g philadelphiaost
    1½ dl crème fraiche
    2 ägg
    1 msk vaniljpulver

    GARNERING
    8 färska bär
    100g mörk choklad¨
    50g vit choklad

    Sätt ugnen på 160 grader. Smula sönder kexen med hjälp av en mortel eller matberedare.
    Smält smöret och blanda det med smulorna och kakaopulvret.
    Smörj en form på 20 cm i diam med löstagbar botten och täck botten med kaksmulorna. Ställ i kylen.
    Smält den vita chokladen i vattenbad. Mjukrör osten i en skål och rör ner crème fraiche, ägg, vanilj och den smälta chokladen. För om ordentligt så att allt blandas. Bred ut fyllningen i formen.
    Lägg en bit aluminiumfolie över ytan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 50 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen i 5-6 timmar. Garnera kakan med färska bär och flisad choklad före servering. Flisa chokladen med en osthyvel eller potatisskalare.

    Denna är supergod och mäktig Jag brukar hoppa över garneringen.

    Lycka till!

Svar på tråden HJÄÄÄÄLP...någon som kan receptet på denna cheesecake?