• hejentjej

    vita bönor i tomatsås? va göra?

    tips på mat man kan använda de till?
    blir man dålig i magen av de?
    e de nyttigt?

  • Svar på tråden vita bönor i tomatsås? va göra?
  • Dino78

    Chili con carne
    Har öven ett gott recept på cajunfalu som innehåller det.


    DIF i själ och hjärta
  • missteddy

    ciliconkane gör jag med de bla

  • litenCarl

    Enkelt : Häll allt i en kastrull. Skiva falukorv och häll i kastrullen. Värm till önskad värme.

  • Tesssan

    bönorna är nyttiga men såsen innehåller massa socker. men man kan ju skölja av bönorna i ett durkslag.
    man blir inte dålig i magen.. kanske lite fisig bara..

  • Kathy

    Sätt dom i köttfärsen. God till tortillas eller potatis.

  • Millani

    Häll bönorna i en ugnsfast form
    skiva falukorv och lägg i strö över riven ost och pizzakrydda värm i ugnen 175-200 grader tills allt är genomvarmt och osten har smält.


    Njut av livet, det går inte i repris.
  • AnnaK

    Kycklingsoppa med vita bönor

    Ingredienser 4-6 port.:

    1 tsk korianderfrön
    1/2 tsk svartpepparkorn
    2 skivor rökt sidfläsk
    1 gul lök
    3 vitlöksklyftor
    1 purjolök
    2 morötter
    2 röda chilifrukter
    olivolja
    2, ca 250 g, kycklingfilé/bröst
    1 1/2 liter kycklingbuljong
    2 brk, à 400 g, vita bönor i tomatsås
    1/2 kruka färsk basilika
    Så här gör du:
    Rosta korianderfrön och svartpeppar i en het panna någon minut under omrörning. Lägg dem i en mortel och stöt dem tills de är finmalda. Skär bacon i tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär purjolöken i slantar. Skala morötterna och skär dem i tärningar. Rensa chilifrukterna och finhacka dem. Skär kycklingen i tärningar. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta. Fräs bacon- och kycklingtärningarna någon minut i oljan. Tillsätt lök, purjo, morötter och chili. Rör om och låt dem fräsa någon minut. Tillsätt buljongen och låt soppan sjuda under lock i 15 minuter. Rör ner bönorna. Hacka basilikan och strö över.

  • AnnaK

    Fredrik Reinfeldts korvgryta

    Du behöver:
    1 falukorv i bitar
    2 msk olja
    500 g potatis, tärnad
    1 purjolök
    1 burk vita bönor i tomatsås
    1 burk krossade tomater
    Svartpeppar
    Salt

    Gör så här:
    Fräs purjolöken i olja tills den blir mjuk.
    Tillsätt korv och potatis. Fräs i ytterligare några minuter.
    Häll i vita bönor och de krossade tomaterna. Låt sjuda i cirka 15 minuter.
    Smaka av med salt och peppar.

  • AnnaK

    Ingredienser (6-8 portioner)
    1 finhackad gul lök
    6 tomater i små bitar
    2 gröna paprikor i bitar
    4 rivna morötter
    1-2 urkärnade och strimlade chilipeppar
    1 burk vita bönor i tomatsås
    1 tsk curry eller curryblad
    1 1/2 dl matolja
    salt
    Instruktioner
    Fräs lök och paprika i olja tills de blir mjuka.
    Lägg i tomater, morätter, chili och vita bönor.
    Blanda och koka på låg värme cirka 15 minuter. Rör om då och då.
    Tillsätt curry och salt, koka ytterligare 15 minuter. Rör om då och då.
    Tidsåtgång
    Cirka 45 minuter.

    Serveras till
    Grillat kött eller varför inte krummelpap. Välj om du vill äta röran varm eller kall.

  • AnnaK

    Kasslergryta
    2 gula lökar
    400 gr kassler
    1-2 msk senap
    2 msk honung
    2 tsk vitvinsvinäger
    2 msk chilisås
    2 burkar vita bönor i tomatsås
    salt och peppar
    Hacka löken och tärna kasslern. Fräs löken och lägg sedan i kasslern. Blanda i senap, honung, vinäger, chilisås och bönor. Koka upp och låt småkoka i knappt 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med färskt franskbröd

  • AnnaK

    Böngryta

    1 1/2 dl kidneybönor, blötlagda och kokta
    1 röd paprika
    1 lök
    1 burk vita bönor i tomatsås
    1 påse tacokrydda

    Tillred kidneybönorna enligt förpackningen.Skär lök och paprika fint,bryn i olivolja. Tillsätt kidneybönorna, tacokryddan. Låt koka på svag värme i 1o minuter. Till sist tillsätter du de vita bönorna och rör om. Servera med kokt ris, guccamole och ostdip.

  • AnnaK

    Cowboygryta, 4 portioner

    2 msk olja
    400 g grytbitar
    2 gula lökar
    2 vitlöksklyftor
    2 msk tacokrydda
    25 g bacon
    250 g passerade tomater
    400 g vita bönor i tomatsås
    2 msk kaffe
    1 tsk salt
    1 - 2 krm svartpeppar

    Hetta upp oljan i en gryta. Bryn grytbitarna runt om. Skala lök och vitlök. Hacka löken och låt fräsa med köttet. Krydda med tacokryddan. Skär baconet i bitar. Tillsätt bacon, tomat och vita bönor i grytan. Låt puttra ca 30 min eller tills köttet blivit mört. Smaka av med kaffe, salt och peppar. Servera med bröd.

  • AnnaK

    Burgartacos
    2 portioner

    ca 15 minuter

    Ingredienser
    4 frysta hamburgare
    1 msk smör eller margarin
    1 brk vita bönor i tomatsås (400 g)
    ca 2 msk tacosås eller hot chilisås
    2 tomater
    salt och peppar
    tacoskal eller nachos chips
    2-3 msk gräddfil eller yoghurt
    rucola eller strimlad isbergssallat

    Tillagning
    Stek hamburgarna enligt anvisning på förpackningen. Skär varje hamburgare i små bitar.

    Häll bönorna i en kastrull och värm upp dem. Smaka av med taco sauce eller chilisås till önskad styrka.

    Skölj och skär tomaterna i tärningar. Blanda tomater och hamburgare med bönorna och värm upp. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

    Fyll värmda tacoskal eller ät nachos till. Toppa med en klick gräddfil eller yoghurt och lite strimlad sallat.

    En portion med tillbehör ger ca Energi: 2259 kJ / 540 kcal Fett: 30 g Fibrer: 12 g

  • AnnaK

    Potatis- och chorizogryta med vita bönor
    4 portioner

    1 kg Swegro Kok potatis, skalad och tärnad
    2 rödlökar, delade och skivade
    3 paprikor i olika färger, urkärnade och tärnade
    4 chorizokorvar, skivade
    1 burk vita bönor i tomatsås
    1 dl Swegro färsk salvia, repad och strimlad
    olivolja

    Dill-tzatziki

    1/2 gurka, skalad, delad och urkärnad
    2 dl matlagningsyoghurt
    1 kruka Swegro dill, hackad
    1/2 vitlöksklyfta, pressad
    salt

    Fräs potatis, rödlök och paprika med olivolja i en kastrull. Stek chorizon i en stekpanna och häll över i kastrullen. Tillsätt vita bönor och salvia och koka på svag värme tills potatisen är mjuk.

    Gör under tiden tzatzikin:
    Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Vattna ur gurkan genom att salta på den, låt stå en liten stund och krama sen ur vattnet. Blanda ihop matlagningsyoghurt, gurka, dill och vitlök. Smaka av med salt.
    Servera grytan med dill-tzatzikin

  • Josefin86

    Finns en jätte god korvgryta!

    1 burk vita bönor
    2-3 st varmkorvar som man hackar i "pengar"..
    1 stor gul lök
    Vitlök
    1 burk krossade tomater
    Svart peppar, salt.
    Man byner lök, vitlök och korv i olivolja i början..

    Vet ej om jag glömt något men mammatillfem här på FL har receptet och det är hur gott som helst och billigt.

  • Dino78

    Skrattar ihjäl mig...Fredrik reinfeldts korvgryta?! Haha, måste jag ju testa nån gång!


    DIF i själ och hjärta
  • barnensrätt

    Super samrrigt, men inte det nyttigaste:

    Stek lite "tärnad" bacon (knaperstekt) häll på bönorna servera med kokt potatis, snabbt, lätt och GOTT.

Svar på tråden vita bönor i tomatsås? va göra?