• MammaMoon

    vegetarisk paj

    Någon som har tips på en god vegetarisk paj som kan passa att bjuda på till ett dop, det ska vara som ett alternativ till kötträtten då det kommer 3 vegetarianer.

  • Svar på tråden vegetarisk paj
  • Challe N

    Vi brukar göra en jättegod paj med fetaost, bladspenat och om man vill lite oliver och tomat. Gör vanlig pajdeg, lägg på "fyllningen", på med äggstanning och lite ost. Huuur god som helst!

  • Challe N

    Eller kan du göra som vanlig kättfärspaj fast med quornfärs. Lite tacokrydda i är gott!

  • Jiffie

    Jag brukar göra en med stekta färska champinjoner, tärnad röd paprika, bladspenat och smulad ädelost. Lite grövre pajskal till den (drygt hälften graham, resten vetemjöl), och så äggstanning med olika kryddor och riven ost uppepå förstås.. Jättegott!

  • Cill

    Vi hade två vegetariska pajer på vårt dop, lägger in recept på dom.
    -----------------
    Oliv- och tomatpaj

    Pajskal:
    125 g smör
    3 dl vetemjöl
    2-3 msk vatten
    (ev. 1 äggula)

    Arbeta samman och låt eventuellt vila kallt i 30 minuter. Kläm ut degen i formen och nagga botten. Förgrädda i 10 minuter i 225°C.

    Fyllning:
    1 purjolök
    3 tomater
    1 tsk salt
    1,5 msk oregano
    175 g fetaost
    10 gröna oliver
    10 svarta oliver

    Äggstanning:
    4 ägg
    1,5 dl grädde
    1 dl mjölk
    1 krm svartpeppar

    Skiva purjolöken, bryn löken i stekpanna, lägg sedan i det förgräddade pajskalet. Skiva över tomater, strö över salt och oregano. Smula över fetaost och lägg i skivade oliver. Häll sedan över äggstanningen och grädda på 225°C i 20 minuter.

    --------------
    Quornpaj

    Pajskal:
    3 dl vetemjöl
    125 g margarin
    2 msk vatten
    (ev. 1 äggula)

    Fyllning:
    7 st färska champinjoner
    chilipeppar
    1 burk Crème Fraiche Paprika & Chili
    10 blad färsk basilika
    5 kvistar färsk timjan
    1 dl mjölk
    2 msk olivolja
    0,5 st purjolökar
    300 g quorn
    1 st röd paprika
    2 st ägg

    Tillagning:
    1. Knåda ihop degen för hand eller i en mixer. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Skär purjon, paprikan och champinjonerna i mindre bitar. Fräs purjo och champinjoner i olja i en stekpanna tills de börjar få lite färg.

    3. Tillsätt quornbitarna i stekpannan och fräs tills även de fått färg.

    4. Tillsätt paprikan och stek några minuter.

    5. Salta och peppra.

    6. Förgrädda skalet 5 minuter. Ta ut och häll i fyllningen. Vispa ihop mjölk och crème fraiche med äggen och häll sedan detta över fyllningen.

    7. Strö över basilika och timjan och skivad ost och gratinera i ca 20 minuter tills pajen har fått fin färg.

  • leijha

    Västerbottenpaj med en sallad till. Finns inget godare. Det kan köttätarna dessutom äta

Svar på tråden vegetarisk paj