• hejentjej

    om köttfärs och lövbiff mm!

    när man köper de, har ni det i kylen innan ni lagar till det? eller fryser ni ner det?
    kan man tina en gång och frysa ner igen sen?

    blir köttfärsen/köttbiten godare om man tar den direkt från köttdisken (när den inte är fryst) och tillagar den? eller blir de lika bra om man köper stor pack och fryser ner och tar upp när man ska laga maten??

    en annan fråga är! hur länge håller en vara när man fryst ner den? hur skjutton vet man?

    tacksam för svar till en nybörjare!

  • Svar på tråden om köttfärs och lövbiff mm!
  • Tessa606

    man ska inte tina upp och sen frysa igen.
    Jag tycker att det är helt ok att frysa om jag slipper att tina i micron. Maten håller i alla fall ett par månader i frysen.

  • isisisis

    Storhandlar jag,så åker det mesta in i frysen,och några saker i kylen.
    Det är alltid lättare att steka köttfärsen om den är nymald.
    Eller ordentligt tinad.
    Fryst mat är "något" mindre attraktiv än färsk men det märks knappt.
    Ungefär 3 månader håller fryst kött,lite mindre hållbarhet på saker som innehåller fett.
    Det är INTE bra att tina och sen frysa igen.
    I värsta fall kan man göra det,om tex frysen råkat stå på glänt,men då försöker jag äta upp allt i frysen innan jag fyller på igen.Så snabbt som möjligt.

Svar på tråden om köttfärs och lövbiff mm!