Stuvade makaroner?
alltså.. kalla mig knäpp.. men hur gör man stuvade makaroner?
E det bara mjölk man häller i, när makaronerna e kokta.. eller ska man ha nåt annat också?
alltså.. kalla mig knäpp.. men hur gör man stuvade makaroner?
E det bara mjölk man häller i, när makaronerna e kokta.. eller ska man ha nåt annat också?
jag kokar makaronerna i mjölken, tycker det blir godare.
Men vissa kokar i vatten och sen häller de på mjölk och lite redning.
Jag gör en botten rednign vid sidan om.
står ju på makaronpaketet hur man gör.
det är gott att ha i muskotnöt tycker jag..
stuvade makaroner. det finns olika recept, men baara mjölk funkar.
Jaggör en riktig stuvning, smälter smör, i med mjöl och spär med mjölk tills den är tjock och krämig. låt puttra ett tag, annars smakar den mjöl.
kanske 50 gr smör
1 dl mjöl
mjölk efter tycke
salt och peppar
Man kokar makaronerna i mjölken! =)
Stuvade makaroner
Stuvade makaroner är ett gott och enkelt recept att göra.
Ett enkelt recept på vardagsrätten stuvade makaroner. Receptet är baserat på Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner med en normal koktid på 7-8 minuter.
Tid: 30 minuter
4 portioner
Du behöver:
5 dl makaroner (Kungsörnen Gammaldags Ideal)
1 liter mjölk
0,5 tsk salt
ev. malen peppar
ev. muskotnöt
Gör så här:
Använd en kastrull med tjock botten eller en kastrull i teflon för att minska risken att det bränner fast i botten.
Koka upp mjölken och tillsätt salt och makaroner.
Detta ska nu stå och koka på svag värme i 25 minuter så att makaronerna blir riktigt mjuka. Se till att du rör om några gånger så att det inte
bränner fast i botten.
Om man vill ha ytterligare smak kan man tillsätta lite peppar eller riven muskotnöt under tiden det kokar.
www.recepten.se/recept/stuvade_makaroner.html
www.google.se/search&q=stuvade+makaroner&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=lr%3Dlang_sv
kokar makaronerna i mjölken, dock måste du röra om hela tiden så att det inte bränns vid..
alltså stuvade makaroner är fan inte lätt alltså=)
jag brukar göra en vanlig vit sås på mjölk,mjöl o lite smör (salt,vitpeppar).. kokar ihop det sen häller jag i dom redan kokta makaronerna.
många stuvar ju makaronerna direkt i mjölken men jag har slutat med det för jag bränner dom alltid!!!
stort lycka till!!
ey, tack för allas svar!! ska testa nåt av recepten ja fick av er.. wisch me luck!
Enklast/magrast är att koka dem nästan klara i saltat vatten hälla av vattnet och sen koka klart dem i mjölk. Lättmjölk och snabbmakaroner fungerar bra. Salta och peppra med svartpeppar efter smak.
Det är skitenkelt att koka makaronerna i mjölken! Man får passa mjälken tills den kokat upp, sen häller man i gammeldags idealmakaroner, sänker värmen och lägger enkronor på spisplattan under grytan. Då behöver man bara röra nån gång då och då, de bränner inte vid.
men blir det tjock go geggamojja om man kokar direkt i bara mjölk??