• Zimlis

    Smarrig sås med Creme Fraiche som bas?

    Till grillat. Gärna enkelt.. Har lite av varje hemma så alla tips mottages glatt

  • Svar på tråden Smarrig sås med Creme Fraiche som bas?
  • Anna Paulita

    I burk cremefraisch tomat/basilika, riv ner ett halvt paket fetaost, hacka i en halv rödlök och en vitlöksklyfta. Jättegott!

  • Såpan

    crem fraiche
    Ädelost
    lite wiskey el konjak
    Salt peppar och soya för färgen.

    Låt osten smälta i fraichen smaksätt med resterande.

  • Saara

    En burk creme fraich en halv köttbuljongtärning och lite oregano. Koka ihop.
    Super gott till kött och enkelt att göra.

  • LuMa

    Man kan röra ner en påse bearnaissås i creme fraichen, det blir rätt gott!

    Annars fusk tzatziki. Rör ner riven gurka och vitlök, lite salt och en skvätt olja. Klart!


    Välkommen till FL, generaliseringarnas förlovade land!
  • Indah

    Mortla grönpepparkorn, fräs tillsammans med hackad schalottenlök. Tillsätt konjak och låt puttra en liten stund, typ 1 minut. Tillsätt en burk 34% creme fraiche och låt koka ihop. Smaka efter med kalvfond (eller buljong).
    Jag tycker den här såsen är jättegod så jag brukar kanske ta 1 msk hela grönpepparkorn och kanske 2 msk konjak. Brukar smaka och tillsätta mer av sakerna om jag tycker det behövs.

  • Laire

    Kalla:
    CF och tacosauce (samt lite sambal oelek om man vill ha det starkt), blanda till lagom smak.
    CF och pesto, blanda till lagom smak.

    Varm:
    Smält en bit gorgonzola i CF, smaka avoch tillsätt mer fraiche/ost, på med lite soya för fin färg.


    Många som yttrar sig har ingen egen mening, bara motsatsen till andras.
  • Abrakadabra

    En kycklingbuljongtärning och en matsked dijonsenap. (Om du vill göra gryta så skär du ner grillad kyckling, stekt lök, hackad paprika. Går att göra vegetarisk också med quorn + grönsaksfond istället för kycklingfond (man får inte till smaken riktigt kycklingbuljongtärningen ger nåt visst, men det blir gott ändå).

    eller
    Grönsaksfond (på flaska), lite dijonsenap, 1-2 pressade vitlöksklyftor.

  • Abrakadabra

    Jag kom på en till som är supergod till fruktsallad, ska tydligen funka till grillat också har jag hört
    Tvätta en lime väl. Finriv skalet, lägg det och saften från limen i 2 dl creme fraiche. Ta i en eller ett par matskedar honung och några droppar tabasco.

  • Tess76

    Cr fraiche och valfri mängd thai sweet chili-sås. Gott till kyckling!


    //Kalla fötter, varmt hjärta.
  • Justess

    3-4 dl creme fraiche
    1 msk curry
    1-2 tsk smör eller olja
    1,5-2 buljongtärningar
    ca 1 dl chilisås (gärna Heinz)

    Fräs curry i fettet. Tillsätt cremefraiche och buljong. Koka upp och tillsätt chilisås.

    Grymt god till grillat. Smakar egentligen varken curry eller chilisås.


    ?Kvinna?feminist?mamma?fru?
  • Frila2

    Bland det enklaste man kan göra är att:
    blanda creme fraisch (gärna lätt) med vanlig grillkrydda och en liten vitlöks klyfta.

    Funkar lika bra utan vitlök, gör den oftast utan då jag inte äter vitlök innan jag ska jobba.
     
    Den är jättegod till grillat.

  • Linda1976

    Ifall du grillar fisk så kommer här 3 supersåser:

    creme fraiche &

    -dill
    -gräslök
    -pressad citron
    -salt&peppar

    eller

    -röd caviar
    -finhackad rödlök
    -salt&peppar

    eller

    -sötstark grov senap (Slotts i glas)
    -honung


    Min smak är mycket enkel, jag nöjer mig enbart med det bästa.
  • ulle 73

    Den här är superenkel (men kanske inte den fettsnålaste...)

    creme fraiche
    majonäs
    chilisås
    vitlök
    salt o peppar

  • Linda1976

    Man får ta minifraiche oc hfettfri majjo!


    Min smak är mycket enkel, jag nöjer mig enbart med det bästa.
  • Jan och Anna
    Vitlök och örter buljongtärningCFoch lite soja

    Hur gott som helst! Bara att smälta buljongtärningen i lite vatten och sen på med CF. Klart på ett nafs Cool


    *Felix 18/9-06*
  • ulle 73

    "Linda 1976": Ja du, det har jag inte ens tänkt på men visst kan man göra det!

Svar på tråden Smarrig sås med Creme Fraiche som bas?