Himmelsk Laxsoppa (Perfekt i Valborg)
Njuter verkligen av en god laxsoppa när det är så underbart väder.
(Mått, du bestämmer själv, beroende på hur många som ska äta, beräkna dock en laxkotlett per/person.)
1) Skala fast potatis och tärna ner dom i kuber i cirka 1,5*1,5 cm, sätt dem på kokning i vatten, med salt och vitpeppar, cirka 10-15 minuter.
2) Tärna ned laxfileér, i cirka 1*1 cm, salt och vitpeppra varsamt, låt kryddorna dra in medan potatisen sjuder.
3) Tillsätt frysta grönsaker (blandning, ärtor, majs och paprika är toppen), kan även tillsätta broccoli då det innehåller bra med järn. Låt sjuda några minuter. Ha gärna i lite purjolök också.
4) Häll ut allt vatten genom ett durkslag.
5) Häll tillbaka allt i kastrullen, tillsätt mini eller lättmjölk, stoppa i laxen och låt sjuda tills laxen är färdig ca 15 minuter.
6) Red av med att blanda mjölk och mjöl i en skål, sen red av i soppan så den blir lite fastare i konsistensen.
7) Smaka av med eventuellt salt och vitpeppar och tillsätt hackad färsk dill eller fryst dill. (Absolut inte dill på burk)
Serveras varm och orörd.
Lycka till, mixa och matcha som ni vill.. serveras med eventuellt tillbehör som skalade räkor, bröd eller ägghalva.
Lycka till med denna himmelska och lyxiga laxsoppa, mitt eget mumsiga recept.