• Fidget

    Tipsa mig om dessert ikväll. Gärna med vit choklad!

    Skall laga en dessert ikväll. Vi blir bara tre stycken och jag skulle gärna använda vit choklad då jag har en massa hemma. Har du något smarrigt tips?

  • Svar på tråden Tipsa mig om dessert ikväll. Gärna med vit choklad!
  • Sofis

    Limemarinerade jordgubbar på vit chokladmousse

    (4 portioner)

    1 liter jordgubbar
    2 msk flytande honung
    rivet skal och pressad saft från 1 lime
    2 dl grädde
    50 gram vit choklad
    1 ägg

    Mousse
    1. Vispa grädden. smält chokladen på svag värme i vattenbad.
    2. Vispa upp ägget och tillsätt den smälta chokladen under kraftig vispning.
    3. Rör ner grädden, lite i taget, i chokladsmeten.
    Häll moussen i fyra glas och låt stå i kylen minst 1 timme.
    4. Skiva jordgubbarna. Blanda med honung, limeskal och limesaft.
    5. Toppa moussen med bären just innan servering.
    6. Ät och njut!!!!!!!!!

  • ELAAAN

    jag och min kompis ska göra samma sak, fast med variation av vanlig choklad o så ljus.
    I alla fall

    du behöver isf:
    Jordgubbar
    Vaniljglass
    Vitchoklad (helst blockchoklad)
    (sedan om du vill ha riktigt gott så ta med marängr, grädde och chokladsås på det)

    Du smälter chokladet, (var noga med anvisningarna så du inte bränner chokladet)
    Sedan tar du jordgubbarna och doppar dom, hela eller halva - det kvittar. Lägg det sedan på folie, och så gör du så många du vill - in i kylskåpet, sen äter du det andra tsm med det.
    Supergott.

  • carola1977

    Klassikern Gino är ju oslagbar. Frukt i en ugnssäker form (jordgubbar är gott, men vad som helst går bra). Riv över vit choklad. In i ugnen tills chokladen smält. Servera med glass om man vill. Slurp...

  • nelie

    skär olika frukter i bitar, bär går också bra. riv vit choklad över, ställ in i ugnen så att allt blir varmt och chokladen smälter och servera med gammaldags vaniljglass. supergott.
    banan, kiwi, hallon, blåbär, jordgubbar, päron, äpple... vad man tycker om...

  • nelie

    haha... carola1977 du hann före.

  • Wright sister

    Vitchokladdipp med balsamvinäger och färsk frukt. Mycket godare än det låter, jag lovar. Smält vit choklad, blanda i lite vanlig grädde (jag har tyvärr inga mått, man får köra lite på känn), droppa sist i balsamvinäger, så mycket som du gillar (jag gillar mycket) och rör ut. Balsamvinägern gör att det inte blir så ettersött. Och så fruktbitar till.

  • sydneygirl

    Vit chokladmousse med saffran. Till det en apelsinsallad. MUMS!!!

    Recept finns på arla.se tror jag.

  • Miss Lau

    Pannacotta med vitchokladsmak. Oerhört enkelt och väldigt gott!

  • Leeloo

    Det där med frukt och riven vit choklad i ugn låter helt galet gott.


    Jag är inte nöjd med hur jag ser ut, jag är bara för lat för att göra nåt åt det
  • Leeloo

    Hur länge ska det stå i ugnen? Ska frukten bli mjuk?


    Jag är inte nöjd med hur jag ser ut, jag är bara för lat för att göra nåt åt det
  • principisessan

    nåt som är gott och inte så jobbit att göra är chokladmousse (färdig som man vispar ihop själv.. typ ekströms)
    toppa med björnbär och gärna saften från björnbären som blir när de tinas, och riv vit choklad på... hur gott som helst.

  • Fidget

    Gino är ju suveränt. Gjorde faktiskt igår Därför har jag en massa choklad över.

    Leloo - du kör in frukten med grillen på i ungnen. Det tar nog 10-15 minuter. Jag brukar även strö lite kokosflingor på. Smarrigt!!!!

    Valmar - det blir nog en pannacotta. Har allting hemma. Till det gör jag nog en hallonås. Mmmmm....

  • Leeloo

    Fidget> åh det lät gott...


    Jag är inte nöjd med hur jag ser ut, jag är bara för lat för att göra nåt åt det
  • Pneu

    TS - du tänker helt med vit chokladpannacotta och hallonsås. Ännu godare blir det om du har en liten snutt mörk choklad och antingen river lite över eller gör ett tunt mörkt panancottalager överst. Det bryter av mot varandra så man knappt kan sitta kvar på stolen. På det bra sättet.

  • Tinkerbelle

    Vit chokladmousse!
    GUDOMLIG!!!!! OCh väldigt enkel!

    Ingredienser 4-6 port

    2 dl vispgrädde, el grädde med lägre fethalt som kan vispas.
    150 g vit choklad
    1 ägg
    1 dl Kesella
    färska bär, t ex hallon eller blåbär. Godast är hallon som man vänder runt i punch eller punchexstrakt (den man kan köpa i affären utan sprit).

    Gör så här;
    Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med bär.

  • Fidget

    Kanske moussen istället - eller pannacotta - eller chokladdip - eller .....

    Gott kommer det att bli iaf!

Svar på tråden Tipsa mig om dessert ikväll. Gärna med vit choklad!