• Kami74

    Storlek i fotbollsskor?

    Som rubriken lyder? Hur är det måtten räknas inuti skorna? Hur mycket större än foten ska/får skorna vara när man mäter dem? Och är det samma regler med fotbollsskor?

    Han har ett provat par skor som är 10 mm längre än foten och ett par som är 20 mm längre än foten...och jag är inte säker på att de som är 10 mm längre än foten kommer att räcka hela sommaren...och köpa ett par nya till för lite sensommar/höstträning känns inget kul, för de kommer ju inte passa nästa sommar iaf.

  • Svar på tråden Storlek i fotbollsskor?
  • gurraburra

    hej
    har du rådfrågat på sportaffären angående storleken de borde vara experter på sådant!? Bara ett tips!!Flört

  • Fotbollstränaren

    Här har vi en guide för att hitta den rätta storleken på fotbollsskor. Man kan mäta sin fotlängd och sedan lägga till 0.5cm extra för skor i skinn eller 1cm extra för skor i syntet vilket sedan ger lämplig storlek. 


    www.fotbollsskor.net/post/hitta-fotbollsskor-som-passar-ratt


    För vuxenstorlekar finns det även en guide så att du kan läsa av om du har breda, eller smala fötter. Det kan hjälpa för att hitta rätt fotbollsskor. 


    Det finns många modeller som passar för oss med litet bredare fötter:


    www.fotbollsskor.net/post/de-basta-fotbollsskorna-for-breda-fotter


    Adidas har rätt många modeller som är litet smala, exempelvis de senaste "speedskorna" Adidas Ghosted. Även den populära Nike Mercurial är ganska smal i modellen.


     

Svar på tråden Storlek i fotbollsskor?