BANAN O VALNÖTSFLUFFINS
2,5 dl vetemjöl special
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 dl fiberberikade havregryn
1 dl hackade valnötter
125 gram smör
2 dl socker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
0,5 dl jordnötssmör
1 st banan
ev flytande honung
Smuldegstopping:
0,5 dl smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
Vaniljfluff:
1 dl vanilj-marshmallow fluff
1 dl cream cheese
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Tillsätt havregrynen och valnötterna. Ställ åt sidan.
3. Vispa smör och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
4. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
5. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, jordnötssmör och vispa hastigt ihop.
6. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills ingredienserna blandats. Rör inte för mycket.
7. Skala och skär bananen i tunna skivor. Varva smeten, gärna med spritspåse, med bananskivorna i muffinsformar så att de är fyllda till 3/4. Ställ eventuellt ner formarna i en muffinsplåt.
8. Knåda ihop smuldegen och smula den grovt över.
9. Grädda i 2025 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
10. Rör ihop marshmallow fluff och cream cheese. Bre eller spritsa en klick på toppen. Garnera med en bananskiva. Ringla eventuellt över honung.