• lilla snuttan

    Vad kan jag använda mashmallows"fluff" till?

    Jag köpte en burk med flytande mashmallows bara för det ser så gott ut :D Men jag vet inte vad jag ska ha den till... Man kan gotta till varma chokladen med en klick men kan man använda den till något bak eller så?

  • Svar på tråden Vad kan jag använda mashmallows"fluff" till?
  • Casino chick

    det används mkt här i usa. man kan smeta det på kex, om man bakar en tårta, med glass och sen hälla choklad sås på (mmmmmm), och sen förstås i varm choklad. 
    Finns det ingen websida på burken som du kan kolla in fler tips på vad man kan göra med den?

  • michiara

    vart har du fått tag på det? sånt har jag aldrig sett


    ~~* Ola Salo.. sexigast i Sverige *~~
  • Mar1lyn

    www.thatsmyhome.com/sugarplum/pay.htm

    jag gjorde detta recept förrförra julen och det är kanongott, men svårt! Det var så där farligt gott, att man inte ville sluta Min man älskade dem o jag sa att han skulle passa på att njuta ordentligt för jag ville inte göra om dem igen på ett bra tag! brände mig i massor, klumpig som man är.

  • michiara

    Finns det inte på svenska


    ~~* Ola Salo.. sexigast i Sverige *~~
  • Casino chick
    Mar1lyn skrev 2007-05-02 19:14:35 följande:
    www.thatsmyhome.com/sugarplum/pay.htmjag gjorde detta recept förrförra julen och det är kanongott, men svårt! Det var så där farligt gott, att man inte ville sluta Min man älskade dem o jag sa att han skulle passa på att njuta ordentligt för jag ville inte göra om dem igen på ett bra tag! brände mig i massor, klumpig som man är.

    Ååååå gud vad gott det låter!! Typ 1 miljon kalorier!  


    Om nån vill ha lite amerikanska mått, fråga mig!

  • AnnaK

    Peanut butter fudge
    Ger cirka 40 bitar

    5 dl socker
    1,25 dl mjölk
    1 burk jordnötssmör, (330 g)
    1 burk marshmallow fluff
    1 tsk vaniljsocker

    Koka upp socker och mjölk och låt koka i 3 minuter. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt jordnötssmör, marshmallow fluff och vaniljsocker. Rör slätt. Häll direkt upp i en smörad form cirka 20x20 cm. Låt kallna och skär sedan i bitar.

  • AnnaK

    Chokladglass med tryffel och marshmallowfluff

    Tryffel:
    3/4 dl vispgrädde
    75 g mörk choklad

    Glass:
    150 g mörk blockchoklad
    2 ägg
    1/2 dl socker
    2 dl vispgrädde
    2 dl marshmallowfluff

    Hetta upp grädden till tryffeln och bryt i chokladen. Rör om och låt chokladen smälta ner. Låt svalna. Smält chokladen till glassen över vatten bad. Dela äggulor och vitor. Vispa gulorna och sockret. Vispa grädden (inte för hårt). Vispa ner den smälta chokladen i äggulorna. Vispa äggvitorna hårt och vänd samman med chokladsmeten och grädden. Varva glassmet med klickar av tryffel och marshmallowsfluff i en form och frys in över natten. Låt glassen tina ca 5 min innan den serveras. Servera med tex. skivad banan.

  • AnnaK

    Glace au four á la America
    av magganos @ 15:19 Det här behöver du:

    4 digistive-kex
    2 dl vaniljglass
    2 dl frysta hallon
    2 dl frysta blåbär
    6 msk marshmallow-fluff
    strössel

    Så här gör du:

    1. Smula kexen och fördela smulorna i 4 tjocka glas. Lägg på glass, hallon och blåbär. Toppa med marshmallow-fluff.
    2. Gratinera i 250 graders ugn tills fluffet fått färg, cirka 5 minuter. Strö på lite vackert strössel.

  • lilla snuttan

    AnnaK

    Det var ju ruskigt smarriga recept du hade! Vad ska jag välja tro? :)

  • AnnaK

    Chokladrulle3 st ägg

    1,5 dl socker

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

    5 msk potatismjöl

    1 msk vetemjöl

    2 msk kakao

    1 tsk bakpulver

    Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpuver och sikta ner det i äggsmeten. Rör försiktigt och häll ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.

    200 gram marshmallowfluff

    3 st kiwi i bitar

    3 dl konserverade mandarinklyftor

    Bred ut marshmallowfluff över hela kakan och lägg på frukten.

    Mörk choklad -smält
    Vit choklad - smält
    Smält chokladen och ringla den över.

    Sätt ugnen på 250 grader.
    Grädda i 6-7 minuter.
    Strö socker på en handduk (eller ett bakplåtspapper) och stjälp upp kakan på den.
    Obs! Kakan blir finare om man använder en handduk. Dra av pappret och låt svalna något.

  • AnnaK

    BANAN O VALNÖTSFLUFFINS

    2,5 dl vetemjöl special

    0,5 tsk bakpulver

    0,5 tsk bikarbonat

    1 krm salt

    1 dl fiberberikade havregryn

    1 dl hackade valnötter

    125 gram smör

    2 dl socker

    2 st ägg

    1 tsk vaniljsocker

    1,5 dl mjölk

    0,5 dl jordnötssmör

    1 st banan

    ev flytande honung

    Smuldegstopping:
    0,5 dl smör

    1,5 dl vetemjöl

    1,5 dl strösocker

    Vaniljfluff:
    1 dl vanilj-marshmallow fluff

    1 dl cream cheese
    Tillagning:

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Tillsätt havregrynen och valnötterna. Ställ åt sidan.
    3. Vispa smör och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
    4. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
    5. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, jordnötssmör och vispa hastigt ihop.
    6. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills ingredienserna blandats. Rör inte för mycket.
    7. Skala och skär bananen i tunna skivor. Varva smeten, gärna med spritspåse, med bananskivorna i muffinsformar så att de är fyllda till 3/4. Ställ eventuellt ner formarna i en muffinsplåt.
    8. Knåda ihop smuldegen och smula den grovt över.
    9. Grädda i 2025 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
    10. Rör ihop marshmallow fluff och cream cheese. Bre eller spritsa en klick på toppen. Garnera med en bananskiva. Ringla eventuellt över honung.

  • lilla snuttan

    AnnaK bara dräller in med hur mycket gott som helst

  • cleopatra2

    Jag har det som pålägg till frukost ibland tillsamans med jordnötssmör.

Svar på tråden Vad kan jag använda mashmallows"fluff" till?