• Äldre 3 May 13:24
    3107 visningar
    9 svar
    9
    3107

    Mannen har lryptorkism, vi vill ha hjälp!!!

    Hej!

    Min man har kryptorkism.. vi har inte kört med skydd på 6 Mån och de har inte blivit ngt.. vet ju att de kan ta tid.. men eftersom vi vet att dekan finnas ett prblem så vill vi kolla upp hans sperimer..

    Vet ni vart man ringer??? Hur går de till?? Ngn annan som har erfarenhet av kryptorkism??

    [- ÄL 17 Maj -]
  • Svar på tråden Mannen har lryptorkism, vi vill ha hjälp!!!
  • Äldre 3 May 13:31
    #1

    Inte ngn som vet hur man ska göra??


    [- ÄL 17 Maj -]
  • Casino chick
    Äldre 3 May 17:15
    #2

    är inte det när pungen/pungkulorna fortfarande ligger uppe i kroppen? Att de aldrig föll ner liksom ? Då kan det bli problem. Män som har det problemet har en hör risk att vara sterila. Värmen från kroppen är alldeles för hög för spermierna....de kan inte leva under den temperaturen.

    Jag tycker att ni ska ta kontakt med en specialist, fråga er doktor vart ni ska vända er.

    Lycka till.

  • Ad Infini­tum
    Äldre 21 May 09:21
    #3

    Min sambo har också haft enkelsidig kryptorkism som liten. Vi har extermt små chanser att bli gravida på egen hand. Vi är inne i IVF/Icsi proceduren - har gjort 2 misslyckade försök. Jag råder er att ta kontakt med hormonmottagningen på ert sjukhus - där gör dom en utredning på er och ser om ni kommer att behöva hjälp för att bli gravida. Vill också säj att 6 månader är inte så lång tid egentligen - man måste försökt 1 år innan man kan komma på utredning - men eftersom din sambo har kryptorkism så kanske ni kan komma på utrednbing tidigare. Lycka till!

  • Äldre 21 May 19:52
    #4

    Okej.. usch blir bara deppig av det här.. mår så dåligt.. tänk om vi aldrig kan få barn
    ja, får väl ringa igen.. usch..


    BIM 31 Maj - Yo quiero un bebe
  • Ad Infini­tum
    Äldre 21 May 20:08
    #5

    Sweetangel: Det är urjobbigt- det kan man inte prata bort - vi har vetat i 1 år nu och det har varit lång ifrån lätt. Men det finns hopp - massor av hopp!!!!!!! Ring och kolla om ni kan komma på en utredning trots inte 1 år har gått. Och det kan vara så att din sambos spermier inte blivit så defekta utan att ni kanske klarar det själva eller att det räcker med insemination. Lycka till!!!

  • Boulde­rmus
    Äldre 21 May 22:35
    #6

    Min sambo har också haft kryptorkism. Dubbelsidig. Vi kan inte få barn på vanligt sätt och har därför gjort 2 ICSI. Båda misslyckade.

    Ni kan gå till din mans husläkare och be att få bli remitterade till androlog för spermaprov. På grund av kryptorkismen behöver ni inte vänta ett år på utredning.

    Det har inget med kroppsvärmen att göra om det skulle vara något fel. Jag antar också att din man har opererat ned testikeln.

    Det är stor chans att det inte är något problem, särskilt om det "bara" är den ena testikeln som är drabbad. Lycka till!

  • Dalva
    Äldre 25 May 18:30
    #7

    Min pojkvän har också haft ensidig kryptorkism (testikeln vandrade när han var 10 år)och har haft mellan 5-23 milj spermier. Jag är inte säker på exakt hur det går till i Sverige, men vi gick till en specialistklinik i London där vi bor. De tog spermaprov och kollade hormonnivåer. De kollade också mina hormonnivåer som var ok, bara för att veta vilken behandling som passade. De rekommenderade IVF eller insemination.

    Min pojkvän började äta hälsosam mat (organiskt, mycket grönt), minimerade alkoholen och tog vitamintillskott (zink + multivitamin). Jag blev gravid naturligt, men fick senare missfall i vecka 7. Nu går min pojkvän på kinesisk akupunktur och medicin. Vi får se om det hjälper...

  • Äldre 2 Jun 10:06
    #8

    Är lite nyfiken på vad era mäns spermaprov har visat? Har de haft enkel eller dubbelsidig? När opererades de? Och vad blev ni rekomenderade för behandling?

    Min man föddes också med kryptorkism, enkelsidig, som opades i 5- års åldern, vad de tror. Spermaproven har visat på nedsatt antal. Vet dock inte hur många...

  • Äldre 16 May 18:13
    #9

    Hej! Antar att denna tråd inte används längre? Men jag och min sambo sitter lite i samma sits som er nu. Har dock inte testat oss än, men min sambo hade dubbelsidig kryptorkism som barn och blev opererad vid 2/3 års ålder. Är super orolig att vi aldrig ska kunna bli föräldrar. Sweetangel85, hur har det gått för er?

Svar på tråden Mannen har lryptorkism, vi vill ha hjälp!!!