• Ullan

    Pastrami?

    Hur är det med pastrami? Är det rått kött eller kan man äta det?

  • Svar på tråden Pastrami?
  • cilla5

    Det är väl rökt??
    Tror jag!

  • Lena

    Pastrami är torkad och rökt dvs inte tillagad - ingen bra idé. OCh inte carpaccio, salami, mozzarella, gruyere, gravad/rökt lax och allt annat gott. Brukar peta ner grejerna i en kycklingfilé och laga till, så går det bra att äta!

  • golfaren

    Precis vad jag tänkte på Lena - så länge man värmer det (minst 70 grader) så är det ok.

  • Frejja

    Oj då...jag som ätit pastrami på mackan under hela graviditeten. Trodde det gick bra så länge man köpte den färsk från charken. Den är ju rökt, inte luftorkad. Är rökt = rått?
    Aja, allt verkar bra med bebis än så länge...får väl sluta med pastrami mackan ändå, för säkerhets skull.

  • Tossan79

    Beror väl på om det är varmrökt eller kallrökt också, har jag för mig?

  • Pingu

    Hjälp, vad jag blev sugen på pastrami. Salt och rökt, mumsigt. Är den varmrökt går den säkert bra att äta.

  • Dream26

    Ingen fara ät och njut istället...

  • Lufsen

    Pastrami är ju stekt skivat kött... Varför skulle man inte kunna äta det?

  • Giselle

    Pastrami är ju samma sak som kassler, fast kryddad.
    Och kassler är rökt och äts ju både varm och kall.

    Jag äter visserligen inte kött själv längre, men just pastrami var en favorit när jag gjorde det.

Svar på tråden Pastrami?