Pastrami?
Hur är det med pastrami? Är det rått kött eller kan man äta det?
Hur är det med pastrami? Är det rått kött eller kan man äta det?
Det är väl rökt??
Tror jag!
Pastrami är torkad och rökt dvs inte tillagad - ingen bra idé. OCh inte carpaccio, salami, mozzarella, gruyere, gravad/rökt lax och allt annat gott. Brukar peta ner grejerna i en kycklingfilé och laga till, så går det bra att äta!
Precis vad jag tänkte på Lena - så länge man värmer det (minst 70 grader) så är det ok.
Oj då...jag som ätit pastrami på mackan under hela graviditeten. Trodde det gick bra så länge man köpte den färsk från charken. Den är ju rökt, inte luftorkad. Är rökt = rått?
Aja, allt verkar bra med bebis än så länge...får väl sluta med pastrami mackan ändå, för säkerhets skull.
Beror väl på om det är varmrökt eller kallrökt också, har jag för mig?
Hjälp, vad jag blev sugen på pastrami. Salt och rökt, mumsigt. Är den varmrökt går den säkert bra att äta.
Ingen fara ät och njut istället...
Pastrami är ju stekt skivat kött... Varför skulle man inte kunna äta det?
Pastrami är ju samma sak som kassler, fast kryddad.
Och kassler är rökt och äts ju både varm och kall.
Jag äter visserligen inte kött själv längre, men just pastrami var en favorit när jag gjorde det.