• Poppinella

    Rabarberris, recept?

    Åt en gång för många år sen rabarberris och det var så himla gott! Dock vet jag inte hur hon tillagade det så jag undrar om någon sitter inne med receptet?
    Har kommit över väldigt mycket rabarber nu nämligen och just detta är en sak som jag skulle vilja göra av dom.

    Tack på förhand!
    //Petronella

  • Svar på tråden Rabarberris, recept?
  • lata kocken Johanna

    har inte ätit rabarberris

    om du menar en risotto med rabarber så är det bara att göra som vanligt (svetta lök + rabarber eller valfri grönsak i smör, på med avorioris och fräs till genomskinligt, häll på buljong och vitt vin)

    menar du typ en ris a la malta är det oxå bara att göra som vanligt

  • AnnaK

    Hanni's rabarberris

    250 g rabarber
    vanilleessens
    SØD
    75 g kogte ris, gerne Jasmin-ris
    125 g græsk yoghurt

    Rabarberne skæres i små stykker og dampes med ganske lidt vand. Koges godt ind og smages til med vanilleessens og SØD. Køles af og lægges i lag med 75 g kogte ris. Græsk yoghurt på toppen ? det kan evt. tilsmages med vanille og SØD også. Skal helst trække lidt inden servering

  • Poppinella

    Tja, det är inte risotto utan mer som kräm fast med ris i. Tror det var grötris, men är inte säker.

    Vad är SÖD? Är det socker kanske?

  • lata kocken Johanna

    tippar på att man kan välja valfritt, vanligt socker, fruktos, sötningsmedel
    det kan man ju göra i allt annat så varför inte i detta

    testade förresten att göra en rabarberrisotto till laxen - det var MUMS

Svar på tråden Rabarberris, recept?