• Rix

    Mexikansk buffe, taco? Mat och dryck, hjälp!!!

    Ska bjuda på mexikansk buffé när i gifter oss. Vad kan man ha på den?

    Tequila och mexikansk öl är självklart.

    Snälla ge mig tips på vad ni har till taco och om ni kan några goda mexikanska rätter som går att förbereda kvällen innan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-06 09:28:59:
    Vi har sallad, gurka, tomat, majs, paprika, ost, annanas, gräddfil, cremé fraiche med paprika och chilismak + tacosås.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-06 09:29:27:
    och så f.ärs och kyckling

  • Svar på tråden Mexikansk buffe, taco? Mat och dryck, hjälp!!!
  • AnnaK

    Gratinerade nachos
    För att lindra den värsta hungern kan du bjuda på gratinerade nachos. Eller servera på enkelt vis nachos med tomatsalsa och guacamole.
    Recept 4 ? 6 portioner
    En ugnsfast tallrik med en hög nachos (cirka 3 cm hög)
    100 gram riven gratängost
    1 burk tomatsalsa eller salsa enligt recept nedan.
    Sätt ugnen på 200 grader grill. Skeda över salsa och strö osten över chipsen och gratinera i några minuter tills osten smält.

  • AnnaK

    Enchiladas eller fajitas fyllda tortillarullar med köttfärs

    Tortillabröden blir godas tom du värmer dem och serverar dem i en kökshandduk i en brödskål så att de behåller värmen.Enchiladas är mexikanska tortillas fyllda med kryddig köttfärsröra. Tortillarecept som också kan göras mes strimlad kyckling, fläskfile, biff eller quorn. 4 portioner.
    400 gram bland- eller nötfärs. Quornfärs är gott vegetariskt alternativ.
    1 msk olja
    1 gul lök
    1 hackad grön eller röd paprika (valfritt)
    1 klyfta vitlök
    2 tsk sambal oelek (eller några droppar tabasco)
    1 tsk mynta
    1 tsk paprikapulver
    1 tsk salt
    1 tsk mald spiskummin
    1 pressad lime
    1 paket krossade tomater(400 g)
    2 dl sköljda kokta röda bönor
    0,5 dl hackad färsk koriander
    8 vetetortillas
    2 dl riven ost
    Grönsaker som skivad rödlök, röd paprika, isbergssallad, hackade tomater, gurka, majs, hackad bladpersilja, svarta bönor. Mer sambal oelek eller tabasco. Salsa, guacamole och matlagningsyoghurt (eller gräddfil) är goda såser till. Man kan också fylla med kokt ris.
    Hacka lök och paprika och stek med färsen i en panna med oljan. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Stek några minuter och tillsätt sedan krossade tomater, bönor och koka ihop några minuter. Strö över hackad färsk koriander. Sätt åt sidan. Förbered de grönsaker du vill ha till och lägg upp i skålar. Lägg upp osten i skål. Lägg upp såser i skål. Värm tortillabröden i ugnen och duka upp allt. Fördela köttfärs och andra ingredienser i mitten på tortillan (ta inte för mycket då går de inte ihop) och rulla ihop. Njut.

  • AnnaK

    Gratinerade burritos med köttfärs
    Burritos är samma som enchiladas eller fajitas bara att här gratinerar tortillarullarna med ost och ev. tomatsalsa. Här fyllda med köttfärs men kan också fyllas med kycklingstrimlor, biff, fläskkött eller quorn. En bra rätt om du vill förbereda middagen innan. Då kan du göra tortillarullar, lägga i en form med ost över och sedan gratinera när det är middag. Enchiladas är mexikanska tortillas fyllda med kryddig köttfärsröra. Tortillarecept som också kan göras med strimlad kyckling, fläskfile eller quorn. 4 portioner.
    400 gram bland- eller nötfärs. Quornfärs är gott vegetariskt alternativ.
    1 msk olja
    1 hackad rödlök
    1 hackad grön eller röd paprika (valfritt)
    1 klyfta vitlök
    2 tsk sambal oelek (eller några droppar tabasco)
    1 tsk mynta
    1 tsk paprikapulver
    1 tsk salt
    1 tsk mald spiskummin
    0,5 dl hackad färsk koriander
    1 pressad lime
    2 dl sköljda kokta röda bönor
    8 vetetortillas
    2 dl riven ost
    1 paket krossade tomater(400 g)
    Grönsaker som skivad rödlök, röd paprika, isbergssallad, hackade tomater, gurka, majs, hackad bladpersilja, svarta bönor. Mer sambal oelek eller tabasco. Salsa, guacamole och matlagningsyoghurt (eller gräddfil) är goda såser till. Man kan också fylla med kokt ris.
    Hacka lök och stek med färsen och paprika i en panna med oljan. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Stek några minuter och tillsätt sedan krossade tomater, bönor och koka ihop några minuter. Förbered de grönsaker du vill ha till och lägg upp i skålar. Lägg upp såser i skål. Sätt ugnen på 250 grader. Fördela en hög köttfärsröra i mitten på tortillan (ta inte för mycket då går de inte ihop) och rulla ihop. Fördela rullarna i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i 10 minuter.

  • AnnaK

    Tacos, köttfärs i tacoskal med guacamole och bönor
    Recept på Tacos, köttfärs eller strimlad biff i tacoskal med guacamole och bönor. I mexiko serveras tacoskal med kött, guacamole, lök, tomat, guacamole och het sås. 4 portioner
    400 gram köttfärs eller strimlad biff
    2 tsk mexikansk Tex Mex krydda av valfritt märke
    1 burk röda bönor, sköljda
    1 hackad rödlök
    1 hackad grön eller röd paprika (valfritt)
    1 röd chilifrukt
    1 rödlök
    2 tomater
    1 burk majs
    Isbergssallad (valfritt)
    Uppskuren sallad, tomater och rödlök
    1 burk tomatsalsa i tex mex stil, alternativt en burk tomatkross med 2 cm hackad chilifrukt (uppkokt)
    1 pkt Tacoskal
    Grönsaker som skivad rödlök, röd paprika, isbergssallad, hackade tomater, gurka, majs, hackad bladpersilja, svarta bönor. Mer sambal oelek eller tabasco. Salsa, guacamole och matlagningsyoghurt (eller gräddfil) är goda såser till. Man kan också fylla med kokt ris.
    Stek köttfärs i olja, tillsätt hackad gul lök och paprika, finhackad chili och krydda med Tex Mex krydda, salt samt svartpeppar. Tillsätt röda bönor. Gör i ordning skivad rödlök, skivad tomat, majs, salsa, sallad, guacamole, skölj bönorna. Duka fram alltihop på fat och i skålar. Låt alla fylla tacosen med färs, bönor, guacamole och så vidare.

    Guacamole
    Recept på guacamole som är en röra av avokado. Avokadoröra passar till tex mex, nachos och som tillbehör till det mesta speciellt grillad eller stekt fisk, kyckling eller skaldjur. Passar på buffebord. 4 portioner
    2 avokados
    1 röd paprika (valfritt)
    2 msk citronsaft
    1 pkt gräddfil (valfritt)
    Salt och vitpeppar
    Förbered avokadon enligt tips, skär i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Eller kör i mixer. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.

  • AnnaK

    Pico de gallo mexikansk tomatsalsa
    Pico de gallo är spanska för "tuppens näbb". Mexikanarna gillar den speciellt då den innehåller färgerna i den mexikanska flaggan dvs. röda tomater, grön chili och gul (vit) lök. 4 portioner.
    4 mogna stora tomater
    1 gul lök
    0,5 dl hackad färsk koriander
    1 grön jalapeno (eller efter smak)
    2 msk limejuice
    Salt och vitpeppar
    Tärna tomater, hacka lök, jalapenos och koriander samt blanda med limejuice och smaka av med salt samt vitpeppar. Låt stå en timme i kylen så kommer hettan fram mer.

    Röd chilisås med rostad chili

    Gör egen het röd chilisås. Dubbla receptet och koka in mer sås. Såsen kan du förvara i kylen i en burk. Röd Salsa roja görs av att koka krossade tomater med lök, rostad chili, vitlök och färsk koriander. Du kan också göra grön sås salsa verde om du hittar tomatillos istället för tomater. Du behöver inte rosta allt utan det blir ok om du kör allt i en mixer och sen kokar ihop det någon halvtimme. Serveras kall.
    3 stycken stora röd chilifrukter
    1 burk krossade tomater
    1 röd paprik
    6 klyftor vitlök
    1 dl färsk hackad koriander
    1 tsk salt
    1 stor gul lök
    Sätt ugnen på max grill. Dela chilifrukterna och skrapa ut fröna. Dela paprikan och rensa ut frön och fäste. Lägg med skalen upp i en ugnsfast form och rosta bränn nästan svarta under grillen. Ta ur och lägg i en skål och täck med plastfilm. Skala under tiden vilöken och löken. Dela grovt. Lägg på i samma form och rosta dem några minuter. Skala av det brända (du kan skölja av det svarta) från chilin och paprikan. Lägg allt i en mixer eller mixa med stavmixer. Koka i en halvtimme. Låt svalna och smaka av med salt, vinäger och ev. lite socker.

    Majs-, bön- och rödlökssalsa
    Ett gott tillbehör med majs.
    Recept 4 portioner
    1 burk majs, cirka 300 g
    1 burk kidneybönor, cirka 400 g
    0,5 rödlök
    0,5 dl olivolja
    Salt och vitpeppar
    Skölj majs och bönor. Hacka löken. Blanda allt i en skål.

  • AnnaK

    Horchata, mexikansk risdrink
    Tillagningstid: ca 10 minuter
    Ingredienser
    Beräknat för 4 portioner
    2 dl kokt ris
    1 dl mandel
    1 tsk kanel
    1 lime
    1 dl socker
    4 dl mjölk
    5-10 isbitar
    16 cl vit rom

    Gör så här:
    Skålla mandeln. Mixa sedan mandeln med ris, is, mjölk, kanel, pressad lime och socker. Häll i rom om ni vill (kan uteslutas). Häll upp i glas och toppa med lite kanel. Servera.

  • AnnaK

    Räk Ceviche
    4 personer

    250 g räkor
    1-2 st lime, pressade
    1/2 röd lök
    2 st tomater, urkärnade och tärnade
    2 msk Red Jalapeño
    1/2 kruka Koriander, färsk
    2 msk olivolja
    1/2 tsk salt
    1/2 apelsin, pressad
    1 st avocado
    Tortilla chips salted

    TILLAGNING
    Blanda samtliga ingredienser. En god förrätt att servera tillsammans med Santa Maria Tortilla chips, eller som en del av en buffé. Tips! Servera gärna i små dricksglas

  • Lola Jämtland

    Vanlig chili con carne som man kryddar starkt och har kindneybönor i istället för vita bönor (eller både och)

    Nachos och guacamole. (köp en somrero o lägg nachosarna runt brättet istället för att lägga de i en skål)

    Det där bla serverade vi på min mans 40-årsdag.


    //Jag har allt...o ändå saknas något......
  • AnnaK

    Mexikansk sallad

    Ingredienser 4 port.:

    1 isbergssalladshuvud
    4 tomater
    1-2 gula lökar
    4 avokador
    1 gurka
    Till dekoration:
    sallad
    Så här gör du:
    Skär av alla ingredienser och lägg upp på fat

  • AnnaK

    Mexikansk kyckling
    4 portioner
    Ugnstemperatur 200º

    Ingredienser
    1 kyckling
    1 tsk salt
    1 tsk chilipulver
    1 krm kryddnejlika
    1 krm svartpeppar

    Fyllning:
    50 g rökt skinka i tärningar
    ½ dl hackad persilja
    1 hackad vitlöksklyfta

    Grönsaksblandning:
    2 msk margarin
    1 grovhackad gul lök
    2 paprikor, en röd och en grön, tärnad
    1 blekselleri, en skivad stjälk
    20 oliver, 10 svarta och 10 gröna, utan kärnor
    1 hackad vitlöksklyfta
    salt och peppar
    3 dl tomatjuice

    = Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
    Tillagning
    Blanda kryddorna. Gnid fågeln, in- och utvändigt med bladningen. Fyll den med skinka, persilja och vitlök. Bind ihop benen och gumpen. Smält margarin i en ugnsform. Lägg i kycklingen och pensla den med fettet. Fyll formen runt kycklingen med grönsakerna, krydda och töm över tomatjuicen. Låt kycklingen steka i ugnen 50-60 minuter. Ös då och då med juice och grönsaker. Späd ev med ytterligare juice eller vatten. Stycka kycklingen och lägg delarna på ett varmt serveringsfat. Häll över skyn med grönsakerna.

  • AnnaK

    Mexikansk omelett
    Från Mums! 27.03.2003
    (4 personer)

    1 squash
    1 rödlök
    smör
    8 ägg
    1 dl vatten
    1-2 tsk salt
    1 tsk svartpeppar
    2 tomater
    4 dl tärnad ost, t.ex. chili-paprikaost
    2 dl grynost Skiva squashen tunt och tärna rödlöken. Fräs grönsakerna i smör. Blanda ägg, vatten, salt och svartpeppar.

    Häll blandningen över grönskakerna. Vill man ha en krämigare koncistens kan man byta ut vattnet mot mjölk eller grädde.

    När omeletten stelnat en aning tillsätts tomat, antingen i tärningar eller i skivor, ost och grynost. Till omeletten kan man servera bröd.

  • AnnaK

    Mexikansk Kycklingpaj

    Pajdeg (ganska tunn, vill du ha tjockare så gör dubbelsats alt använd liten pajform):
    1 1/2 del vetemjöl
    50 g smör eller margarin
    1 msk vatten
    (det går minst lika bra med färdig smördeg

    Fyllning:
    5-8 feferoni, hackade
    1/2 grillad kyckling
    1 gul lök, hackad
    ca 10 färska champinjoner, skivade
    smör att steka i
    150 g Philadelphiaost (light går bra!)
    1/2 burk Chunky Salsa (sån taco variant)
    3 dl riven ost

    Sätt ugnen på 225°C. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen. Förgrädda ca 10 min.

    Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Bryn kyckling, lök och champinjoner. Tillsätt salsa och Philadelphiaost och låt puttra i hop en stund. Hacka feferonin och strö ut i botten av pajskalet. Häll över kycklingblandningen och toppa med den rivna osten. Gratinera 10-15 min eller tills osten smält.

    Servera med en god blandad sallad och guacamole

  • Lola Jämtland

    Hm...varför inte bara tipsa om länken istället för att lägga in "alla" recept här?


    //Jag har allt...o ändå saknas något......
  • AnnaK

    Mexikansk panna
    Den här köttfärspannan vinner mycket i smak om den lagas dagen innan den ska ätas och får mogna över natten.

    28 december 2006
    Champinjonomelett med skinka
    28 december 2006
    Laxburgare med morotsröra
    28 december 2006
    Rödbetssoppa med chèvreknäcke
    28 december 2006
    Spenatsoppa med ägghalvor och dinkelkorn
    28 december 2006
    Kycklingwok med pesto
    28 december 2006
    Lax med havrekrisp, spenatsallad och dillost
    28 december 2006
    Kyckling med quinoasallad
    28 december 2006
    Sesamlax med gurkcrème och rostad fänkål
    28 december 2006
    Laxsoppa
    28 december 2006
    Auberginerullar med halloumi och tomatsås
    28 december 2006
    Dinkelminestrone med gremolata
    28 december 2006
    Saffranspaella på quinoa och skaldjur
    28 december 2006
    Fylld fläskfilé med ljummen quinoasallad
    28 december 2006
    Ostfylld portabello med bönsallad
    28 december 2006
    Saffransbulgur med fröfisk
    28 december 2006
    Viltfärsbiffar med enbär och svamppytt
    28 december 2006
    Quinoasushi
    28 december 2006
    Squashpaj med chèvre och bresaola
    28 december 2006
    Örtbakad kyckling med zucchinitagliatelle
    28 december 2006
    Flamberad scampi med anis och svart råris
    28 december 2006
    Sparrisfylld laxfilé med parmaskinka
    28 december 2006
    Nytt år = Ny start 2007
    29 december 2006
    Härliga, nyttiga mellanmål ...
    29 december 2006
    Renskavspanna
    29 december 2006
    Rökt makrill med spenatröra
    29 december 2006
    Majskyckling m chorizo, grönsaker och pestoskum
    29 december 2006
    Biff med rökt chili och soltorkade tomater
    29 december 2006
    Wokad kyckling med shiitake
    29 december 2006
    Sejfile med citronsås och räkor
    29 december 2006
    Blomkålsmos
    29 december 2006
    Lammkotletter m grönsaker
    29 december 2006
    Kräftstjärtssallad med ägg
    29 december 2006
    Kycklingfile med vitlök

    INGREDIENSER
    (4 personer)
    500 g nötfärs
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    3 msk rapsolja
    1/2 röd spansk peppar
    1 röd paprika
    1 burk krossade tomater (400g)
    2 msk tomatpuré
    1 burk majskorn
    1 burk bönor
    1 tsk paprikapulver
    salt och malen vitpeppar Till servering:
    grönsallad
    50 g fetaost

    SÅ GÖR DU
    1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela den spanska pepparen på längden, skrapa ut fröna och hacka fruktköttet fint. Hacka paprikan fint. 2. Bryn köttfärs, lök, vitlök, paprika och chili i olja. Rör om hela tiden så att köttfärsen "smular" sig. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, majs och paprikapulver. 3. Låt småputtra under lock tills den tjocknat, ca 15 minuter. Rör ner bönorna. Krydda med salt och peppar. Servera med en fräsch sallad och smula över fetaost.

Svar på tråden Mexikansk buffe, taco? Mat och dryck, hjälp!!!