Barrys Cheesecke från Annas kokbok?. 8-10 pers
10 digestive kex
100 g smält smör
2 pkt (a? 200g) Philadelphiaost ( ej lätt variant)
3 ägg
1 ½ dl socker
4 dl Creme Fraich (ej lätt variant)
1 msk vaniljsocker
1 dl siktat florsocker
Smula sönder kexen och blanda med smält smör, lägg ut smulorna i en sockerkaksform (24 cm) med löstagbar botten. Platta till lite med handen så att blandningen bildar en tunn botten. Grädda 5-10 i 200g. Låt svalna.
Mosa Philadelphiaosten omsorgsfullt med en gaffel, blanda i socker och äggen. Vispa till en röra, fördela den över kexbottnen och grädda i ugnen i 180 grader i ca 35 min el till kakan ?lyfter? lite längs kanterna och mitt i, låt svalna en stund. Blanda crème fraich och vaniljsocker och florsocker, bred den på kakan och gärdda i 180 grader i 6-7 min så att ytan stelnar något. Låt kakan kallna?
Serveras gärna med 6-7 urgröpta passionsfrukter eller med färska el tinade hallon!!!
Kan frysas, men måste tinas långsamt, och sen får man ev täcka glasyren med passionsfrukten el hallonen, för glasyren kan spricka lite... men den är himmelsgod