• miasiv

    vitlökssmör?

    hur gör man enklast ett gott vitlökssmör? Vitlök och smör förstår jag ju :), men ska det vara något mer?

  • Svar på tråden vitlökssmör?
  • Cheera

    Brukar salta det lite om jag kör på margarin. Iofs så har jag aldrig gjort på smör men smör är ju saltat (oftast) redan, men lite extra salt kanske?

  • Nelly L

    Använd riktigt smör, finhacka vitlök efter mod, salt, svartpeppar och färsk hackad persilja eller oregano.

  • Ida 84

    När vi gör så tar vi (ja, det blir mycket.. ) 500g riktigt smör, pressar 1-1½ vitlök och ett pkt frusen persilja och rör ihop. Man kan micra smöret lite så det blir mjukt, men akta så det inte smälter. Sedan gör man en rulle i bakplåtspapper och in i frysen. Sedan har man så man bara kan ta fram och skiva så mycket man behöver. *smask*


  • Öyvind

    Nelly L

    Använd riktigt smör........BRA !

    Äkta råvara är alltid bäst !!

  • Nelly L

    Öyvind
    Självklart, allt annat går bort...

  • snissi

    Jag själv brukar bara ta smör, och pressa i vitlök... Sen in ett tag i frysen. Ibland kryddar jag smöret med lite grillkrydda, och vips - kanongott kryddsmör.

  • Öyvind

    Prova gärna att ungsrostad vitlöksbröd
    Super billigt att göra

    Helt varnligt rostebröd (färdigskivat)

    Vanlig rapsolja ca 1 dl
    4 till 5 stor vitlöks klyftor
    pressas ner i oljan

    bred ut ca 1 till 1.5 vanlig matsked vitlöksolja per brödskiva
    salta med grovt salt

    Rostas i ugnen ganska hårt till dom blir gyllenbruna!

    Gött i Gött Gött till grillat i sommar

  • katinka1

    Vi gör det pa 250 g riktigt smör, 3 vitlöksklyftor, ganska mycket färsk eller fryst (ett paket) persilja, salt och blandpeppar. Mixar jag alltid i matberedaren och det som blir över fryser jag in i skivor.

Svar på tråden vitlökssmör?