• Emsor

    Vad göra med fiskblock?

    Vad kan jag göra för smarrigt av fryst ,tråkigt, fiskblock.
    Bra om det kan passa alla åldrar...
    Tips tack!!

  • Svar på tråden Vad göra med fiskblock?
  • Cecilia2

    Kokade häromdagen ett torskblock i grönsaksbuljong tillsammans med stora bitar purjolök o svartpepparkorn + lite salt. Blev riktigt gott faktiskt. Potatismos till så behöver man ingen annan sås.

  • MissKate

    Vänd bitar i ägg och mjöl med salt och peppar i egen smak, genomstek på mellanvärme tills de fått gyllenbrun färg, slå på matlagningsgrädde, låt det sjuda tills grädden tagit smak. Servera med färsk bandpasta..

  • MARIA99

    Gjorde nyss en enkel fiskgrattäng med ett block.
    ugnen på 200 grader
    tina blocket
    häll över frysta grönsaker, pujolök , eller svamp.
    Blanda en burk krossade tomater med 2 172 dl matlagningsgrädde. Rör ner lite dill eller persilja.
    In i ugnen med aliminium folie över i ca 40 min.
    Servera med potatis till.

    Detta älskade 10 mån tjejen här & även de vuxna

  • zika

    Lägg blocket i en gratängform strö på lite citronpeppar, häll över en blandning av grädde, chilisås och dill. Häll ev över lite riven ost
    in i ugnen på ca 200grader tills fisken är klar. Servera med potatis i någon form tex mos
    Suopergott tycket hela familjen här

  • Emsor

    Å vad mycket gott...
    Blir fisk hela veckan ;)

    Fler ?

  • LAA

    Grekfirre:

    Skiva ett tinat fiskblock, salta, peppra och lägg i en smord ugnsform. Koka ihop en burk krossade tomater med lite pressad vitlök, en fiskbuljongtärning och torkad oregano. Låt puttra medan ugnen blir varm (200 grader). Släng i lite hackade oliver. Häll såsen över fisken och toppa med smulad fetaost. In i ugnen i ca 20 minuter, servera med kokt ris och en sallad. Mumsimumsi!

  • pyreliten

    Kan inte låta bli...efter att ha tittat femtielva gånger på "Gubbens år" men Pettson och Findus...bygg en fiskigloo.

    Nej, skämt å sido. Ta tomat, lite olja, peppar, salt, lök, persilja och fisken och lägg i alu-folie i ugnen typ 200 grader i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis...Mums.

    Syns inte att det bara är tråkiga fiskblock då

  • pyreliten

    Eller världens snabbaste fiskgratäng...Pulvermos i en ugnsform, i med fiskblock, lite räkor och på med färdig fisksås från pulverpåse...Sen in i 200 grader tills allt fått färg. Inte världens lyx, men snabbt som attan

  • Signatur

    Fisk Björkeby

    4 portioner
    600 g torskfilé
    40 g matfett
    30 g ströbröd
    10 g hackad persilja
    10 g torkad lök, hackad
    1 tsk salt
    0,5 tsk vitpeppar

    Gör så här: Smält mat-fettet. Blanda i ströbröd, persilja, lök, salt och peppar. Lägg torsken i en ugnssäker form. Bred ut
    smeten över fisken. Stek i ugn omkring 30 minuter på 175 grader. Servera med kokt eller pressad potatis eller potatismos.

    Jag brukar göra dubbelt så mycket gegga och lite mer på en höft än det här receptet.

  • Humpteedumptee

    skiva några tomater och lägg i botten på en gryta. skär blocket i tre cm bitar och lägg ovanpå. strimla en purjolök och lägg i, plus 1/2 - 1 paket frusen dill. salta och peppra. häll över 3 dl vispgrädde. koka tills fisken är färdig. servera med potatis eller ris. för festligare gryta, ha i en näve räkor mot slutet.

  • Pemmiz

    tacos fisk med ris är JÄTTE GOTT!!!

  • Dinturiel

    En vanlig fiskgratäng. Lägg fisken i en smörad ungsform, salta och peppra. In i ungen på 200grader medans du tillagar potatismos(om du använder pulvermos. Använder du vanlig potatis ska den kokas först och sen in med fisken medan du pressar potatisen) och valfri fisksås. Brukar använda sandefjordssmör eller vanlig holandaise. Ut med fisken, klicka moset runt om, på med sås och in i ungen igen i 30 min.
    Servera med sallad. Lättsamt och gott. Våra små älskar det.

  • Tisella

    Lägg fiskblocket i mitten på en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Hacka rödlök som du lägger på fisken.
    Gör en bechamelsås som du smaksätter med mkt ädelost (om man gillar det).
    Klicka massa potatismos runtom och avsluta med att hälla ostsåsen på fisken.
    Skjuts in i ugnen 200 grader ca 30-45 min.

    Supergott!!!

  • MaLina

    Torskblock + 1 st. Kelda citronsås + citronpeppar över = 2 portioner alt. 4 små.

    Reder sig nästan helt själv. Koka ägg till o gör en sallad. Toppengott o enkelt!

Svar på tråden Vad göra med fiskblock?