• Emis84

    Cognac medwurst???

    E gravid i vecka 35 kan man äta det ut gångs datumet e 22 maj???

  • Svar på tråden Cognac medwurst???
  • Malia75

    Ja varför skulle du inte göra det? Det är väl rökt?

  • Emis84

    men det står inte varm eller kall rökt

  • vill bli mamma meddetsamma

    så man FÅR äta rökta korvar? Här sitter jag, gravid i vecka 37, och har hållit mig ifrån allt kallrökt under hela graviditeten... Mög om man får äta det...

  • Malia75

    Jag TROR att den alltid är varmrökt. Egentligen är ju helt kött/hel korv att föredra framför skivad förpackad, men det ska vara okej med den skivade då länge den inte börjar närma sig utgångsdatumet. Men är du osäker är det ju bättre att låta bli.

    Jag hade låtit bli om jag vore du. Bättre att ta något annat och slippa oroa sig.

  • Älskade Ängel

    Ska man inte undvika sådant kött som är vacum förpackat? (pga bacillerna)
    Däremot nyskivat varmrökt från charken ska vara ok...


    ♥våren är här♥nytt hopp♥
  • Alicia 72

    Älskade ängel, det är helt OK att äta vacumförpackat så länge man håller sig långt inom utgångsdatum.
    Någonstans i mitten mellan förpacknings- och bästföre-datum brukar man säga att gravida ska avstå.

    Mvh,

    Alicia

  • Grodan Soda

    Jag har för mig att man får äta varmrökt. Tyvärr så väl salami och liknande sällan varmrökt?

    Har dock ätit det ändå några ggr. Tror att det mesta är okej i viss måtta faktiskt.

  • HelenaMaria

    Ät och ta det lugnt. Jag äter medvurst, korv och allt möjligt på mackan utan att oroa mig. I förlängningen kan ju allt vara farligt så vem orkar bry sig.

  • Älskade Ängel
    Alicia 72 skrev 2007-05-10 11:37:50 följande:
    Älskade ängel, det är helt OK att äta vacumförpackat så länge man håller sig långt inom utgångsdatum.Någonstans i mitten mellan förpacknings- och bästföre-datum brukar man säga att gravida ska avstå.Mvh,Alicia
    hmm då kanske man kan ge sina laster lite tröst.
    Har varit super sugen på salami bar för att jag inte får äte det
    ♥våren är här♥nytt hopp♥
  • syrlig

    Det funkar med salami om den är tillagad va? Även om jag känner mig säker så blir jag lite osäker av alla trådar haha. Jag saknar smaken av salami men på en pizza borde det funka om den lagats ordentligt. mmmums

  • Älskade Ängel

    uppvärmt borde vara ok då dör ju bacillerna ´

    Man få rju tex äta uppvärmd brieost


    ♥våren är här♥nytt hopp♥
  • Ninalu

    Allt som är tillräckligt uppvärmt är okej, så vitt jag förstår. Har hållt mig från allt som är skivat och vacumförpackat eftersom det rekommenderas. Däremot har jag läst på många ställen att det är lite väl överdrivet. Är sjukt sugen på salami. Och nu mot slutet (v 29) börjar jag äta lite allt möjligt.

  • HelenaMaria

    Jag har ätit salami på smörgås idag men gör det inte särskilt ofta. Tror den var varmrökt men vet ej och oroar mig inte heller.

  • lata kocken Johanna

    vaccade produkter bör undvikas om det gått mer än halva tiden mellan packdag och bäst före pga risken för att ev listeria har hunnit växa till skadliga nivåer

    slv skriver att man bör vara försiktig/undvika helt om man är orolig

Svar på tråden Cognac medwurst???