• Eaive

    Solrosfrön med skal????

    Hur äter man rostade solrosfrön egentligen? Äter man dem med skalet på, eller skalar man dem?
    Har prövat båda delar, men skalet är ju superäckligt att tugga på, och utan skal får man ju inte den där salta goda smaken...

    Så, med eller utan skal?

  • Svar på tråden Solrosfrön med skal????
  • Tre älskade barn

    Ehhh, inte ens fåglarna äter dem med skalen på.... Fundersam

    Köp färdigskalade, stek dem i stekpannan UTAN fett tills du luktar att det luktar gott.. spraya ev lite olja över dem o salta..

    UNDERBART GOTT!


    Älska mej för den jag är, inte för den jag borde vara!
  • Lyxmorsan

    Man äter inte skalet men man stoppar de i munne med skalet, sätter fröet mellan tänderna, knäcker skalet, slurpar ur kärnan och spottar ut skalet. Så enkelt. Akta bara så du inte bitar av dig tungan i början


    /\*Predikaren3*/\
  • gbg77

    jag brukar först ha dem i munnen, suga av saltet lite, när de har blivit något mjuka så delar jag dem i spetsen med framtänderna, öppnar skalet och käkar upp fröet

  • Eaive

    HA HA =) ja tyckte väl skalet smakade skumt. Jaja, man får väl göra som fåglarna då =)

Svar på tråden Solrosfrön med skal????