Glasswienerbröd
Är det någon som vet hur man på ett ungefär kan göra vaniljkrämen som är i glasswienerbröd? Den är så vansinnigt god och len
Är det någon som vet hur man på ett ungefär kan göra vaniljkrämen som är i glasswienerbröd? Den är så vansinnigt god och len
Vad är glasswienerbröd?
Det är ett sorts weinerbröd som är delat med en god vaniljfyllning emellan.
Tyvärr inte, men....mumma vad goda dom är. Lägg gärna in recept om du har/får
Jag har googlat men hittar bara bagerier som inte avslöjar sina "hemliga recept", men jisses, någon måste ju kunna det eller åtminståna kunna efterlikna det!
Det är ju inte vanlig vaniljkräm och inte grädde med vaniljsmak.
glasskräm brukar man kalla en blandning av hälften vispad grädde och hälften vaniljkräm
bara smakat engång tidigare.. i Rättvik och de var helt fantastiska =)
och själva degen???
vanlig wienerdeg - 27 lager smör
om man ska göra mjölkfri wienerdeg.... ska man köra mjölkfritt margarin eller smör?
mjölkfritt margarin går jättebra att baka på (det finns ju inget smör som är mjölkfritt - det består ju av mjölk)
och sen får du lite problem att göra glasskrämen - grädde finns tyvärr inget tillräckligt bra ersättningsmedel för
Keljo hade kommit med ett litet paket som kallades smör... mkt bättre att steka i, margarinet blir så vattnigt... jag är bara låglaktos så det finns ju låglaktosvispgrädde... får väl försöka iaf....
keiju har ett LAKTOSfritt smör det är en jäkla skillnad mot MJÖLKfritt
*morrar på att så många använder fel beteckning* det kan leda till allvarliga sjukdomsfall om en mjölkallergiker får i sig mjölk för att folk tror att -laktos och -mjölk är samma sak
Jag jobbar på bageri.. och vi har nog den goda vaniljkrämen du menar..
Det är stora säckar med vaniljkrämspulver som vi blandar med kallt vatten. Finns inte att köpa i småpack som "privatperson".
Nu har jag provat och det blev faktiskt slående likt
Farligt gott!
Skulle du inte kunna lägga ut receptet du körde på? Har aldrig hört talas om bakverket, men det låter gott!
Och gärna också formen på det hela, eller om du har en bild
Bättre länk: tinyurl.com/38ogy8
Ja vaniljkrämen är jag med på, den brukar jag använda själv i tårtor (underbar med jordgubbsgrädde)
Det var främst hur man skulle göra men wienerbröder, om du köpte, gröpte du bort den gula vaniljkrämen eller?