vad kan man ha grönsaks och kött buljong tärningar till?
har hört pasta? kan man ha det till kykling filen? tips och råd??
lasagne ? har ni kött eller grönsaksbuljon till det?
är det nyttigt?
vad är buljon egentligen?
bara kryddor??
har hört pasta? kan man ha det till kykling filen? tips och råd??
lasagne ? har ni kött eller grönsaksbuljon till det?
är det nyttigt?
vad är buljon egentligen?
bara kryddor??
Perfekt att ha som smakbas i såser
Har det när jag gör soppa
ska göra en curry sås till min kyckling file, kan man lägga i en då?= kött eller grönsaks tärning?
gör egen buljong, det är mycket godare och du kan bestämma vilka kryddor du vill ha och hur mycket salt, många färdiga buljonger har alldeles för hög salthalt
ta de grönsaker du gillar + lök & kryddor & vatten så det täcker (minst 1 liter) liter vatten, koka upp och låt puttra en stund, låt svalna, häll i istärningspåsar så har du lagom mängd till din bas
har det som bas i soppor, grytor, röror, såser - grönsaksbuljong har jag ofta i pastavattnet
girllady: Du ska använda höns eller kycklingbujong!
Jag använder bujongtärningar och flytande buljong ofta, tycker de ger så bra sälta och smak.
Tex: i soppor, såser, stuvningar, grytor, köttfärsås
När du gör egen sås.
Eller när du gör soppa.
Eller i gryta.
Det är koncentrerad fond(det som blir när man kokat ex kycklng i en timme eller två)
Mycket smak,mer smak än du kan krydda din mat med än med kryddor.
har bara kött och grönsaks kan man ha det i såsen till kyckling, ska ha curry sås
Ta grönsaksbuljongen då.
Köp hem olika sorter,e håller väldigt länge om du har dem i kylen.
kylen? ska man inte ha dem i skafferiet
De innehåller fett.Därför håller de längre i kylen än i skafferiet.
Jag har alltid i en buljongtärning när jag kokar pasta.
kylen då? okej, de står håller till 2008,. stämmer inte det om man har den i skafferiet?