• hejentjej

    vad kan man ha grönsaks och kött buljong tärningar till?

    har hört pasta? kan man ha det till kykling filen? tips och råd??
    lasagne ? har ni kött eller grönsaksbuljon till det?
    är det nyttigt?
    vad är buljon egentligen?
    bara kryddor??

  • Svar på tråden vad kan man ha grönsaks och kött buljong tärningar till?
  • KoalaBear

    Perfekt att ha som smakbas i såser

  • hejentjej

    ska göra en curry sås till min kyckling file, kan man lägga i en då?= kött eller grönsaks tärning?

  • pixxel pusher

    gör egen buljong, det är mycket godare och du kan bestämma vilka kryddor du vill ha och hur mycket salt, många färdiga buljonger har alldeles för hög salthalt
    ta de grönsaker du gillar + lök & kryddor & vatten så det täcker (minst 1 liter) liter vatten, koka upp och låt puttra en stund, låt svalna, häll i istärningspåsar så har du lagom mängd till din bas

    har det som bas i soppor, grytor, röror, såser - grönsaksbuljong har jag ofta i pastavattnet

  • Lilla näktergal

    girllady: Du ska använda höns eller kycklingbujong!

    Jag använder bujongtärningar och flytande buljong ofta, tycker de ger så bra sälta och smak.

    Tex: i soppor, såser, stuvningar, grytor, köttfärsås

  • isisisis

    När du gör egen sås.
    Eller när du gör soppa.
    Eller i gryta.
    Det är koncentrerad fond(det som blir när man kokat ex kycklng i en timme eller två)
    Mycket smak,mer smak än du kan krydda din mat med än med kryddor.

  • hejentjej

    har bara kött och grönsaks kan man ha det i såsen till kyckling, ska ha curry sås

  • isisisis

    Ta grönsaksbuljongen då.
    Köp hem olika sorter,e håller väldigt länge om du har dem i kylen.

  • hejentjej

    kylen då? okej, de står håller till 2008,. stämmer inte det om man har den i skafferiet?

Svar på tråden vad kan man ha grönsaks och kött buljong tärningar till?