• Euphorbia

    baka med vetekli

    Jag har tydligen handlat utan att tänka när jag har varit på affären, mitt skafferi håller formligen på att svämma över av påsar med Vetekli, så nu behöver jag förslag på recept!
    Jag vill inte ha surdegsbröd eller recept med fil, yoghurt eller kesella för det har jag oftast inte hemma, men andra förslag är välkommna.
    I mitt skafferi finns även Grahamsmjöl, vetemjöl (såklart!), rågkross, havrekross.

  • Svar på tråden baka med vetekli
  • Sencha

    Enklaste: ha i ett par dl vetekli i det bröd du ändå bakar. Minska mjölmängden med motsvarande.

    Vill du göra lite mer spännande, så kan du skålla. Ta några dl vetekli, häll på kokande vatten, rör runt, lägg på lock. Låt svalna tills det är "fingervarmt", alltså så varmt som degspadet ska vara. Minska degvätskemängden till brödet med motsvarande den mängd vatten du skållade med. Rör i det skållade när du blandat jäst, vätska, salt och ev socker/sirap/liknande.

Svar på tråden baka med vetekli