• Pyssilullan

    Recept på En GOD enkel Rabarberpaj önskas

    Enkel GOD rabarberpaj TACK!

  • Svar på tråden Recept på En GOD enkel Rabarberpaj önskas
  • getingmidja

    Smulpaj är ju hur gott/enkelt som helst!

    100 g margarin
    2 dl vetemjöl (kan med fördel byta lite av mjölet mot havregryn)
    1 msk socker

    Sätt ugnen på 225.
    Skala och skiva rabarbern, lägg i formen och strö över lite potatismjöl samt socker efter behag.
    På med smuldegen, grädda i ca 20 minuter...tills pajen har lagom med färg.


    Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken
  • Jannamia

    Rabarberpaj med mandeltäcke


     

    God och enkel rabarberpaj med mandelmassa, kanel och kokosflingor



    Muffins 4 portioner


    Du behöver:

    400 g rabarber(2 -3 stjälkar)
    3/4 dl socker
    1 msk potatismjöl
    1 tsk kanel


    Täcke:
    150 g mandelmassa
    75 g smör eller margarin
    3/4 dl vetemjöl eller potatismjöl
    1 tsk vaniljsocker
    1 (litet) ägg
    ½ dl kokosflingor


    Gör så här:

    Skölj och skala rabarbern. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en ugnsfast form. Strö över socker, potatismjöl och kanel.


    Använd elvisp och kör ihop mandelmassa, fett, mjöl och vaniljsocker till en jämn smet.


    Tillsätt ägget och kör till en jämn smet.


    Klicka ut smeten ovanpå rabarbern och bred ut den. Strö över kokos.


    Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.


    Låt gärna svalna ca 15 minuter innan du serverar. Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller glass.


    Ingen är så rik att den har råd att förlora en vän.
  • luzorsus

    den här är supergod:

    200 grader 30 minuter

    5-6 tunna rabarber skurna i bitar

    täcke:
    Blanda 1dl socker+ 1 msk potatismjöl i en liten kopp och strö över.

    Smält 150 g smör, blanda med 1/2 dl socker+2 dl havregryn+2 dl vetemjöl. Man kan göra dubbel sats av täcket för det blir suuuper gott! Smula över rabarberna. Enjoy!

  • vernis

    Jag gjorde en idag men vanlig smulpaj

    först så la rabarberna i kannel i socker ett tag i burk men lock i kylskåpet smaka lite då och då kan behövas hälla på mer socker hur sura man vill ha dem när de har varit där ett tag så häller jag bort saften som har kommit ut från dem men spara saften

    sen gör jag en vanlig smuldeg jag bruckar bara häla i smör och mjöl socker tills det blir lagom inte för torr och inte för kladdigt men ungefär så här
    ca200 g margarin
    ca4 dl vetemjöl mer mjöl om blir för kladigt
    ca2 msk socker
    lite vatten om det blir för torr deg
    plus att jag saften som kommit ut från rabarena i smuldagen blir jätte gott

    sen i ugnen på 250grader till den ser klar ut ca 25min

Svar på tråden Recept på En GOD enkel Rabarberpaj önskas