Recept på En GOD enkel Rabarberpaj önskas
Enkel GOD rabarberpaj TACK!
Enkel GOD rabarberpaj TACK!
Smulpaj är ju hur gott/enkelt som helst!
100 g margarin
2 dl vetemjöl (kan med fördel byta lite av mjölet mot havregryn)
1 msk socker
Sätt ugnen på 225.
Skala och skiva rabarbern, lägg i formen och strö över lite potatismjöl samt socker efter behag.
På med smuldegen, grädda i ca 20 minuter...tills pajen har lagom med färg.
Rabarberpaj med mandeltäcke
God och enkel rabarberpaj med mandelmassa, kanel och kokosflingor
4 portioner
400 g rabarber(2 -3 stjälkar)
3/4 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
Täcke:
150 g mandelmassa
75 g smör eller margarin
3/4 dl vetemjöl eller potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 (litet) ägg
½ dl kokosflingor
Skölj och skala rabarbern. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en ugnsfast form. Strö över socker, potatismjöl och kanel.
Använd elvisp och kör ihop mandelmassa, fett, mjöl och vaniljsocker till en jämn smet.
Tillsätt ägget och kör till en jämn smet.
Klicka ut smeten ovanpå rabarbern och bred ut den. Strö över kokos.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Låt gärna svalna ca 15 minuter innan du serverar. Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller glass.
den här är supergod:
200 grader 30 minuter
5-6 tunna rabarber skurna i bitar
täcke:
Blanda 1dl socker+ 1 msk potatismjöl i en liten kopp och strö över.
Smält 150 g smör, blanda med 1/2 dl socker+2 dl havregryn+2 dl vetemjöl. Man kan göra dubbel sats av täcket för det blir suuuper gott! Smula över rabarberna. Enjoy!
Den här är löjligt enkel och kanongod!
www.barnsidan.se/cldoc/689.htm
Jag gjorde en idag men vanlig smulpaj
först så la rabarberna i kannel i socker ett tag i burk men lock i kylskåpet smaka lite då och då kan behövas hälla på mer socker hur sura man vill ha dem när de har varit där ett tag så häller jag bort saften som har kommit ut från dem men spara saften
sen gör jag en vanlig smuldeg jag bruckar bara häla i smör och mjöl socker tills det blir lagom inte för torr och inte för kladdigt men ungefär så här
ca200 g margarin
ca4 dl vetemjöl mer mjöl om blir för kladigt
ca2 msk socker
lite vatten om det blir för torr deg
plus att jag saften som kommit ut från rabarena i smuldagen blir jätte gott
sen i ugnen på 250grader till den ser klar ut ca 25min