75 g smör
cirka 6,5 dl vetemjöl
2 msk socker
25 g jäst
2 dl mjölk
Finfördela smöret i mjölet. Rör ut jästen och sockret i kall mjölk. Tillsätt sedan detta och arbeta samman degen. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en avlång platta, cirka 1 cm tjock.
75 g smör
3 msk socker
Blanda samman smör och socker. Bred ut detta på degplattan. Rulla ihop som en rulltårta. Skär sedan i bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa i cirka 60 minuter.
Ugnsvärme 200 grader
Grädda bullarna i ugnen cirka 4 minuter.
Glasyr
50 g flagad mandel
50 g smör
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Lägg alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka upp under omrörning. Bred snabbt på glasyren på bullarna efter det att de kommit ur ugnen. Ställ sedan tillbaka bullarna i ugnen ytterligare 4 minuter.