Hur krydda älgfärsköttbullar?
Jag har lovat att göra köttbullar på älgfärs och vill ha lite hjälp med kryddningen, hur brukar ni vana älgfärsätare krydda den?!? Den får gärna fortsätta smaka vilt!
Jag har lovat att göra köttbullar på älgfärs och vill ha lite hjälp med kryddningen, hur brukar ni vana älgfärsätare krydda den?!? Den får gärna fortsätta smaka vilt!
vi brukar ha viltkrydda. Speciellt för viltkött. Men jag har ett annat recept med. Grädde, lite anjovis och sånt. Men det är tyvärr hemma. Har du viltkrydda??
Vi gör oftast köttbullar på älgfärs och kryddar dom precis som vanligt. Kanske ett ägg, lite ströbröd, mjöl, salt och vitpeppar och lök... Ibland blandar jag i en fetare färs för att de inte ska bli så torra. Älgkött är ju så magert....
jag har tatt ett recept från du är vad du äter och det ska vara grädde i det, då blir det inte torrt. och det är tydligen inte farligt för vikten eftersom det inte är transfetter plus att det är lite kolhydrater.
Jag brukar krydda med krossad enbär eller timjan.
Man kan krydda med det mesta, men vill ni ha kvar älg-smaken så salta och peppra bara :)
Tack! Här gick det undan! Jag har viltkrydda hemma, tror jag kör på det och lite extra enbär!
Jag brukar ha i en skvätt viltfond i min smet. Det blir kanongott!
Låter som ett bar tips för att få en fyllig bassmak! Ska anammas!
Jag brukar också lägga i en skvätt lingonsylt i smeten. Det blir så gott.
Annars är det också toppen med hackad stekt svamp Mumma