hejentjej skrev 2007-05-24 20:32:18 följande:
hur lagar ja bäst till min 1 kg kare i ugn??
funkar en sån pinne för 30 kr på clas ohlosn??
kan man ha en vakumförpackad ej tidigare fryst nötfärss i kylen, de står max 4 plus, ja vet inte vad de är i kylen, vad brukar de va? hur länge kan ja ha den i kylen?man kanske borde köpa en kyl termometer också??
är de kallast högst upp eller längst ner i en kyl??
kan man ha bacon i mikron?blir dom tillagade då?
fråga ett - krydda rejält på utsidan med tex pepparmix, grillkrydda eller vad du tycker om
tryck en liten kniv rakt in i köttet och tryck in vitlök, lök, äppelbitar eller katrinplommon
stek ytan i stekpanna på hööög värme så att den blir brun -kör in i ugnen på 150 grader tills termometern visar 73 grader - ta ut köttet och låt vila 15-20 minuter
ja det funkar med en pinne från CO
ja du kan ha vaccad färs i kylen 1-2 dygn
om du är det minsta osäker på vad du har för temp i kylen så skaffa en termometer det ska vara mellan 0 och 4 grader
om du bara har kyl är det kallast längst ner, har du kyl och sval är det kallast upptill
går jättebra att lägga skivorna separerade på hushållspapper eller liknande och köra tills de är gyllenbruna