Kan man göra rabarberpaj utan potatismjöl?
Sugen på att göra rabarber-smulpaj, men har inget potatismjöl hemma. Är det någon idé att testa utan eller blir det bara blött å äckligt??
Sugen på att göra rabarber-smulpaj, men har inget potatismjöl hemma. Är det någon idé att testa utan eller blir det bara blött å äckligt??
Har du Maizena?
Nöden har ingen lag, klart du ska testa att göra paj ändå!
Maizenamjöl funkar lika bra, om du har det.
Vi brukar göra med vanlig smulpaj, utan potatismjöl alltså.
Rabarber med lite socker på i botten och sedan smulpajen och in i ugnen.
Jag brukar bara göra en vanlig smulpajdeg (det är väl socker, vetemjöl och smör??) och sen ha på det på rabarberna, inge kladdigt alls och jätte gott blir det. För att det inte ska bli så surt kan man ju ha på socker.
Eller så kan du lägga rabarbern i botten med socker och kanel (eller vad man nu vill ha) och så sätter man in det i ugnen så det får "knäcka" till sig. Alltså bli lite som knäck. Därefter lägger/smular man pajdegen över och in i ugnen igen tills det fått fin färg.
Nej, jag har inget sånt som kan passa att blanda rabarbern med. Tror jag testar ändå.
Du måste ha nån slags redning som gör rabarbersaften geggig istället för blöt.
Annars kan man ju göra en rabarberkaka istället:
www.recepten.se/recept/rabarberkaka.html
Tror jag ska testa Idahs knäck-idé.
Irres mamma skrev 2007-05-29 13:26:12 följande:
Enkel, snabb och god smulpaj
4 dl havregryn
1 dl socke
100 gr smör
blandas och fördelas över rabarberna (eller hallon eller vad man vill ha)
Jag brukar dofta över lite kanel över rabarberna ibland om man vill ha lite mer smak.
Hittade ett recept (utan potatismjöl) i en annan tråd: