Tips på storkok
Jag skulle vilja ha lite tips på maträtter som ka kan göra storkok av och frysa in, men som ändå är gott att värma i micron.
Tacksam för alla förslag
Jag skulle vilja ha lite tips på maträtter som ka kan göra storkok av och frysa in, men som ändå är gott att värma i micron.
Tacksam för alla förslag
Kalops - om du gör ris till eller kokar potatisen samma dag du ska äta maten
Alla typer grytor, tex vegetarisk med bönor eller qourn, med kyckling och ananas, köttfärs och paprika, osv osv
Chilikassler
Den självklara - spaghetti och köttfärssås
Köttbullar (hemmagjorda såklart)
Köttfärslimpa (samma här att potatisen inte kan göras i förväg)
Lasagne (med kött eller vegetarisk)
Ugnspannkaka (perfekt att skära i bitar och slå in i ugnsfolie innan frysen
Jag tror att listan kan göras hur lång som helst...
Högsbosoppa är våran återkommande storkoksfavorit(4?6 personer)Vi brukar göra 5 liter åt gången. Gott å billigt. Det här receptet räcker till 4-6 personer. Jag brukar dock ta mindre cremefraice/grädde å mer vatten för att göra soppan smalare:
Det här behöver du
1,5 kg morötter
2 stora purjolökar
smör
2 dl crèmefraichee
3 dl vispgrädde
1 l grönsaks- eller kycklingbuljong
vetemjöl
salt
peppar, körvel och ev persilja
Gör så här:
Skala morötterna och dela hälften i små bitar Koka småbitarna i 4 dl buljong, tills de är mjuka. Mixa till en jämn puré.
Smält smöret i en stor kastrull och lägg i den finhackade purjon och låt den bli mjuk.
Tillsätt lite vetemjöl och häll i resten av buljongen låt sjuda en stund.
Under tiden, riv resten av morötterna på ett rivjärn.
Tillsätt till sist de rivna morötterna, grädden och crèmeefraichen. Låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd.
Kåldolmar/-pudding (om man tycker om det)
Chili con carne
Grytor i alla fasoner
Tonfiskgryta
Egen fiskgratäng
...är väl det jag kommer på nu...