hur får jag pannkakorna mindre degiga?
jag har alltid 3 dl mjöl
2 ägg
6 dl mjölk
för 2 personer
plus lite salt och socker
steker i lite smör
hur får jag dom mer krispiga och mindre degiga? skA ja steka dom tunnare???
jag har alltid 3 dl mjöl
2 ägg
6 dl mjölk
för 2 personer
plus lite salt och socker
steker i lite smör
hur får jag dom mer krispiga och mindre degiga? skA ja steka dom tunnare???
En sak är att man kan ha i lite vetekli
Prova det här receptet:
4 ägg
5 dl vetemjöl
8 dl mjölk
smät smör att blanda i smeten och så lite salt. Stek dem tunna, ca 1 dl smet i stekpannan.
VIll du ha garanterat krisp ska du steka i mycket smör.
4 ägg?? blir de mer krispigt då??
skippa mjölken och använd vatten istället. Blir så goda o frasiga pannkisar. Lite socker i smeten ger fin färg o ytterligare krisp.
Och så, precis som du är inne på, kan du göra dem tunnare, och steka på ganska hög värme.
kan man inte få dom krispiga om dom är lite tjockare? hur många pannkakor brukar ni få på den smeten ni skriver?
vatten???