• Cornflakegirl

    Varför ska ersättningen vara varm vid måltiden?

    Ja, det undrar jag; varför ska ersättningen vara varm när barnet äter den? Är det för att den ska likna bröstmjölkens temperatur?

  • Svar på tråden Varför ska ersättningen vara varm vid måltiden?
  • lindapindan

    Det är mycket trevligare att äta kroppstempererad mat än kall. Och dessutom är ju bröstmjölken det med, som du nyss nämnde. Har du förresten provsmakat kall ersättning. Inget vidare i något fall men absolut bättre smak varm :)

  • ceciliaa

    japp, fast sen handlar det oxå om att när man värmer den så försvinner ev bakterier.

  • Orchidea

    Men bakterier försvinner ju inte för att man värmer ersättningen till ättemperatur. Snarare så gör man ju så att bakterierna lättare kan föröka sig när man värmer lite. För att döda bakterier borde ju mjölken koka typ.

  • Orchidea

    Min tjej gillar att äta rumstempererad ersättning, ¨så jag värmer bara om den är kylskåpskall. Vi använder tetror.

  • Tatta

    Min systerdotter dricker kall. Han föredrar det. Kan inte tänka mig att det spelar nån roll, bara babyn är nöjd.

  • Miss Lau

    Är nog för att det är snällare mot magen, och godare. Men som med allt är det en smaksak. Min äldsta son ville ha sin välling kall (och då menar jag iskall!) annars vägrade han dricka den. Fast ersättningen fick han rumstempererad eller 37 grader.

  • amonii

    Här i Sverige spelar det absolut ingen roll!

    Största anledningen varför man värmer ersättningen är för att det ska efterlikna modersmjölken.

    Sen är det faktiskt en smaksak.

    På förpackningarna står det att man ska koka vattnet och tillsätta ersättningen vid 70 grader. Detta är viktigt i länder där vattnet inte är så "rent". Själv ersättningen är det inget fel på. Sen vet man ju att man inte ska värma och åter värma mat, samma gäller ersättningen. Samlas bakterier där också!

    Gör som ditt pyre vill ha det!
    Men tänk på att bakterier samlas om maten står framme i rumstempratur, och snart börjar rötan! Ingen vill väl äta mat som stått framme nån timme först?

    Blanda ersättningen som ditt barn vill ha det! Kallt- ja blanda i kallt vatten (eller i hett och ställ in den i kylskåpet för att kallna), eller om barnet vill ha rumstempererat så blanda i rumstemp. vatten! =)

    Här i sverige behöver vi nog inte oroa oss.. =)

  • Rulltrappa

    det smakar bättre och tas upp lättare av kroppen (tänker på kräkbarn i första hand).

  • miniGrynet
    amonii skrev 2007-06-14 23:48:12 följande:
     eller om barnet vill ha rumstempererat så blanda i rumstemp. vatten!
    Jag skulle inte råda att ta ljummet vatten ifrån kranen och blanda vällingen på...
    Jag har i alla fall lärt mig att man ska ta kallt vatten till dricka o matlagning, av den anledningen att det lätt lossnar lite rost ifrån ledningarna om det är ljummet.
    Ta hellre kallt o värm lite grann i micron, så gör vi, för dottern vägrar dricka om vällingen är varm. Antingen ska den vara kall eller mellan.
    Hon har fått den kall när det varit jättevarma dagar.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Elise ♥¸.?°´¯) ♥
  • bubele
    amonii skrev 2007-06-14 23:48:12 följande:
    Här i Sverige spelar det absolut ingen roll! Största anledningen varför man värmer ersättningen är för att det ska efterlikna modersmjölken. Sen är det faktiskt en smaksak.På förpackningarna står det att man ska koka vattnet och tillsätta ersättningen vid 70 grader
    Jag har testat lite olika sorter eftersom min dotter har känslig mage. Babysempen skall blandas vid 70 grader, Nan vid ca 40 och Nutramigen som är mjölkfri skall faktiskt blandas i rumstempererat vatten, vilket ju gör att den faktiskt känns kall i jämförelse med bröstmjölken. Naturligtvis kokar vi ändå vattnet först. Lillskruttten har dock inga som helst problem med att äta rumstempererad (kallare) ersättning även om hon ammas också.
  • amonii

    ALLT handlar ju så klart om bebisen.. vad den tål och inte tål och vad den vill ha. =)

  • bubele

    Men visst är det konstigt att olika fabrikat skall blandas vid olika värme? Knepigt...

  • amonii

    Jaaa... verkligen... Men på BB säger dom "Blanda som du vill"..

  • Herr Anders

    För att likna bröstmjölken. Det finns en allmän fördom att spädbarnsmjölk bör vara så lik bröstmjölk som möjligt. Det var till exempel inte förrän på nittiotalet som spädbarnsmjölk innehöll tillräckligt med d-vitamin. Detta för att bröstmjölk inte innehåller tillräckligt med d-vitamin och då skulle inte heller spädbarnsmjölken göra det.

    Allt detta är naturligtvis helt befängt. Det är varken bättre eller sämre att servera spädbarnsmjölk varm eller kall. Möjligtvis är kall bättre eftersom det motverkar bakterietillväxt. Men det är antagligen oväsentligt. Gör som du vill således.

Svar på tråden Varför ska ersättningen vara varm vid måltiden?