Krisptårta à la Vargadotter
Botten:
3 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl kellogs rice krispies
Vispa äggvitor till skum, tillsätt strösockret lite i taget, vänd sist i flingorna
bred ut på bakplåtspapper lägg ilångpanna. 150 grader 1 timme.
(vispa äggvitorna ordentligt! Det ska gå att hålla karotten upp och ner!)
chokladkräm:
3 ägggulor
3/4 dl strösocker
3/4 dl vispgrädde
50 g margarin
100 g blockchoklad
Mät upp gulor, socker o grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar. (det kan gå väldigt fort så ha på mellanvärme) Ta genast av från spisen. Tillsätt margarinet, lite i taget, rör om tills det är helt smält. Likaså blockchokladen. (jag brukar varva, en klick smör, en bit blockchoklad)
Bre på den rumstempererade chokladen på tårtbotten + 3 dl vispad grädde.
Garnering:
smält blockchoklad. Ta med en kaffesked och ringla över.
Om du förbereder dagen före:
ställ INTE in chokladkrämen i kylen!! Ej heller tårtbottnarna..