• Petras

    Tina tårta?

    Hjälp! Förvånad
    Har en färdig tårta i frysen som jag ska bjuda på i e.m.,
    hur lång tid tar det att tina upp den?
    I rumstemp eller kylen?

    botten- hallonmousse
    botten- vaniljkräm
    botten- tunnt lager lemoncurdgrädde och SP (ballinas) 

    Tacksam för snabbt svar! 

  • Svar på tråden Tina tårta?
  • strojes

    vet ej men ett par timmar i rumstemperatur tror jag, så du bör nog ta ut den nu från frysen. ställ den framme och om den tinar fortare är det ju bara att ställa in den i kylen. bättre det än att börja i kylen och den inte hinner tina.

  • Petras

    Tack!
    Funderade på att ställa den i rumstemp, men grejen är att vi åker bort ett par timmar över lunchen, så har ingen koll på hur den beter sig på bänken då, om den börjar rinna/läcka eller blir för varm menar jag.

  • Petras

    Frödinge har ju djupfrysta prinsesstårtor som man kan tina rätt så fort, men de är ju mindre.... Åh! vad svårt det blev!

  • VB78

    Kan du inte ställa in den i kylen på svalen medans ni åker bort över lunchen då?

  • Petras

    Glömde ta ut tårtan ur frysen innan lunchen...
    Tog ut den 15.30 och kl 17 var den tinad och ätbar, helt ok igen!

Svar på tråden Tina tårta?