• Booblie

    Hur gör jag en glutenfri smörgåstårta?

    Ja om en vecka ska vi ha kalas och det råkar vara så att en gäst är glutenallergiker. Vi tänkte göra smörgåstårta och göra en liten egen till henne. Men vad för bröd kan man använda, finns det ens någon som passar att ha till smörgåstårta? eller måste jag helt enkelt försöka baka? Vore sååå tacksam för hjälp!!

  • Svar på tråden Hur gör jag en glutenfri smörgåstårta?
  • greta78

    I de flesta större matbutiker finns det fryst "rostbröd" som fungerar utmärkt när man gör smörgåstårta. Har du riktig tur kan du tom hitta glutenfritt landgångsbröd, men det har jag bara sett en gång (på Coop forum har jag för mig).

  • abnocto

    Egentligen kan du köpa vilket bröd som helst som är glutenfritt, välj färdigskuret. Det finns både vaccumförpackat och i frys. Sedan gör du som vanligt. Tänk på att viss leverpastej kan vara med gluten.
    Jag har varit hemma hos en och när alla andra hade smörgåstårta hade de köpt en färdig gf räckmacka till mig. Det hade hon köpt på ett cafe.

Svar på tråden Hur gör jag en glutenfri smörgåstårta?