Kakor med russin i?
Har en gång ätit kakor som det var russin i. Det såg ut ungefär som drömmar fast russin i dom då. Nån som har en aning om vad det kan vara för kakor? Var säkert 15 år sen jag åt dom.
Har en gång ätit kakor som det var russin i. Det såg ut ungefär som drömmar fast russin i dom då. Nån som har en aning om vad det kan vara för kakor? Var säkert 15 år sen jag åt dom.
Korintkakor (bara att byta ut korinter mot russin)
säker på att det var russin och inte var korinteri kakorna? Brukar baka korintkakor efter mammas gamla recept till julen och de ser ut precis som drömmar men med svarta prickar i (korinterna)
Jag har för mig det var russin men nu blir jag ju osäker...har för mig dom var lite "taggiga" och intve lika fina i formen som drömmar men det var den färgen.
Ska undersöka recept på korintkakor dock!
Vad f-n är en korint för övrigt?
Hehe, typ små hårda russin
Det är ett russin men i mindre format, alltså kanske 1/4 så stor som ett russin. Men smaken är nog densamma.
dino: jag gissar också på korintkakor. Korinter är små russin bara(tror jag i alla fall)
Har ett jättegott recept på havrekakor med russin i också!
Jag brukar ibland göra kakor med russin i som heter "Makalösa"
Jätteenkla att göra!
200 gram margarin/smör
1 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 (jag brukar ta 1 dl) russin
2 tsk bakpulver
Rör ihop margarin och socker, blanda mjöl, russin och bakpulver och rör ner i socker och margarinblandningen. Hacka ev. russinen lite så de blir lite mindre.
Gör en deg, dela degen i två delar som rullas ut till två längder. Skär varje längd i 25 bitar. Varje bit rullas till en boll, lägg bollen på plåt (med bakplåtspapper för att spara disk) och platta till bollen med mjölad gaffel. Grädda mitt i ugnen, i 225 grader i ca 5 minuter.
dino: attans också, hittar det inte nu, men mamma har det i en bok, så om du kan vänta så ska jag ta hem det!
Det här receptet var väldigt likt!
"Havrekakor med russin (ca 50 st)
3 dl havregryn * 125 g margarin * 1½ dl socker * 1½ dl russin * 3 msk vatten * 2 dl vetemjöl * 1 tsk hjorthornssalt
Smält margarinet och häll det över grynen. Blanda sedan i de andra ingredienserna. Klicka ut smeten på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 150 gr."
Atamon - Antecknar, dom ska göras!