• mammas gumsegos

    Hur gör ni köttfärspiroger/veg.piroger

    Jag skall sätta igång ett storbak av piroger. Men jag vill inte bara göra mina traditionella piroger. Grunden skall dock vara den samma. Men vill ha fyllningarna annorlunda. Så poppa på med era fyllningar.

    Grund: Bröddeg, kavlas ut, en klick fyllning. Vik över. Skär bort överflödig kant. Jäs 10 min. Pensla med ägg och grädda till gyllenbrun färg.

    Denna fyllning brukar jag ha:
    Köttfärs/veg. färs steks med lök, salt, kryddpeppar. Kokt ris blandas med.

    Sååå, ös på med recept.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-07-02 19:14:55:
    Är det inga fler som har tips??

  • Svar på tråden Hur gör ni köttfärspiroger/veg.piroger
  • Suri

    Fyll dem med fetaost och bladspenat/bladpersilja. Mums.

  • Suri

    Satt själv och funderade på ett storbak av piroger faktiskt. Så bra att ta med som lunch när man åker och badar.

  • elims

    Färdig smördeg. halvtina, kavla ut och skär i fyrkanter.

    Fyllning:
    1 gul lök
    500 gr köttfärs
    1 msk tomatpuré
    2 msk sweet chili
    1 vitlök
    1/2 tsk currypasta eller Sambal Olek
    2 msk ketchup
    salt

  • linedja

    Jag brukar ha samma grund som dig ung. Till fyllningen steker jag köttfärs, svamp, purjolök och majs. Blanda i lite soya. Sedan klickar jag ut det på degen.. över det tar jag lite chilisås och lite cremefraice. Strö över ost innan du viker. Penslar med ägg och strör på lite mer ost!

    Jättegott, men var lite försiktig så att det inte blir för mycket chilisås!


    Mamma till världens bästa Vilme 051121
  • qlurig

    gjorde oxå storbak med piroger igår...

    hälften med köttfärs, lök, soya, chilisås, grillkrydda, pulipeber (stark paprika) och salt och peppar.

    stekt bacon i tärningar, lök, ost

    mums

    värmde precis ugnen och ska käka några med lite sallad

  • Gul13

    Jag har ingen fyllningsidé annat än skinka, ost och purjolök tex.

    Vad jag undrar är; Vad har ni för recept på degen? Eller använder ni alla smördeg?

  • linedja

    Gul13- Jag brukar inte ha något resept. "Höftar" lite, och det brukar bli bra. Jag har vatten, jäst, mjöl, olja, salt och liiite socker i min deg.

    Om du har ett recept på pizzadag så kan du ju använda dig av det.


    Mamma till världens bästa Vilme 051121
  • Gul13

    Linedja: aha då vet jag. Liksom en vanlig vit deg. Tack för hjälpen.

  • mammas gumsegos

    Tack skall börja i morgon och den med spenat i är ett måste att prova. Behöver ju järn i mig o spenat är då så järnrikt som det kan bli

Svar på tråden Hur gör ni köttfärspiroger/veg.piroger