Pajdeg med potatis
Jag söker ett pajdegsrecept med potatis i.
Har sett det i någon mattidning, men minns inte vilken.
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-07-03 10:47:46:
Ska tillägga att receptet måste vara glutenfritt.
Jag söker ett pajdegsrecept med potatis i.
Har sett det i någon mattidning, men minns inte vilken.
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-07-03 10:47:46:
Ska tillägga att receptet måste vara glutenfritt.
www.allergimat.com
Kolla här.. Du kanske hittar något.
Tack för tipset, men jag hittade tyvärr inget där...
Jag har inte så bra koll på detta med glutenfritt men det borde ju gå att byta ut vanligt mjöl mot glutenfritt mjöl i följande recept:
pajdeg:
5 medelstora potatisar
150 gr smör
ca 5-6 dl vetemjöl
1, 5 tsk bakpulver
salt
- Koka potatisen och när den är färdig så pressar du den i en potatispress. Gör det medan den fortfarande är rätt varm för det är väldigt svårt att pressa kall potatis. Av någon anledning.
- Låt den pressade potatisen svalna något innan du blandar i smör, vetemjöl och bakpulver, dels för att smöret smälter annars och dels för att du bränner fingrarna! Smaka av och salta om det behövs. Det kan behövas mer mjöl för om potatisen är vattnig, degen skall vara elastisk och inte för hård.
- Tryck ut pajdegen i en pajform. Lämna en del så att du kan lägga det som remsor ovanpå sedan
----------------------------
Pajdeg med potatis:
4 dl dinkelmjöl
2 msk krossade linfrön
1/2 dl rapsolja
110 g kokt kall potatis
3 msk vatten
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja). Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme. Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna.
-----------------------------------------------
Pajdeg med potatis 4 port
750 g kokt potatis
1 tsk olja eller flytande margarin
1 dl vetemjöl
Pressa potatisen. Blanda med salt, olja och mjöl. Tryck ut i pajform. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader till pajdegen fått fin färg.
-------------------------------
Pajdeg med potatis:
2 kokta kalla potatisar (ca 150 gram)
50 gram margarin
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
Riv potatisen och blanda med övriga ingredienser. Det går lättast med fingertopparna. Klä en pajform med degen. Förgrädda i 10 minuter i 200 graders värme.
----------------------------------
Tack för recepten!