Kärleksmums utan kaffe - snabb hjälp tack!
Står precis och ska stoppa in kakan i ugnen och sak börja med glasyren, men jag tycker inte om kaffe så jag vill utesluta det. Borde jag ha i nåt annat för att få rätt konsistens???
Snabba svar tack!!!
Står precis och ska stoppa in kakan i ugnen och sak börja med glasyren, men jag tycker inte om kaffe så jag vill utesluta det. Borde jag ha i nåt annat för att få rätt konsistens???
Snabba svar tack!!!
Även kallade mockarutor...
mjölk kanske..
Jag har använt vatten istället för kaffe när jag inte haft det hemma.
Men det smakar ju inte kaffe Jag gillar heller inte kaffesmak o sånt men mina har aldrig smakat kaffe, det är ju såå lite
Eller ta lite mer margarin...
haha, du hann före mig..! det smakar ju inte kaffe.
Njae, det kanske det gör (smakar kaffe alltså), men jag tycker verkligen inte om kaffe och jag har inget kaffe hemma. Vi har inte ens en kaffebryggare så vi brygger aldrig kaffe! Min man gör ibland kaffe i mjölk med snabbkaffe... Men jag vill ändå helst utesluta det helt.
Himlamilla
Om du har provat med vatten så tar jag det! Ska precis blanda till den nu, kakan piper!
Smurfan 81 skrev 2007-07-03 15:40:12 följande:
Tog vatten och det gick jättebra! Glasyren blev jättegod, nu får vi bara vänt apå att kakan svalnar så får vi se om det funkade, men det borde det ju gjort.
Tack för hjälpen!
Jag brukar göra detta recept, på Kärleksmums, utan kaffe och den är så god
Kärleksmums
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Chokladkräm:
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
1.Smält smöret i en kastrull.
2.Vispa ägg och socker pösigt.
3.Rör ner smöret och mjölken.
4.Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
5.Bred ut smeten i en smörpappersklädd, smord långpanna ca 25*30 cm.
6.Grädda nederst i ugnen, första falsen, vid 225 grader i ca 10-15 minuter.
7.Strö lite socker på ett smörpapper och stjälp upp kakan. Dra av smörpapperet , pensla papperet med lite kallt vatten om det inte lossnar.
8.Låt kakan svalna.
Chokladkrämen:
1.Smält smöret i en kastrull.
2.Tillsätt vispgrädde, socker, vetemjöl och kakao.
3.Koka krämen tills den tjocknar, ca 5 minuter.
4.Bred den över kakan.
5.Strö över kokosflingor.
6.Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Själva kakan var ganska lik det receptet jag hade, glasyren såg ut så här:
4 msk smält smör
250g florsocker
2 msk kakao
3 msk vatten (kaffe)
Man bredde på glasyren medan kakan var varm så att den smälte, då strödde man kokos på och sen stelnade den något när kakan svalnat.
Nu har vi ätit sååå många kärleks mums ikväll! De blev supergoda!
Nån som vet om de går att fysa? Det blev liksom några över...