• Benganfans

    Fiske

    Finns det några fler fiske intreserade pappor här? Vad fiskar ni med och i vilka typer av vatten? Själv kör jag mest haspel med lite olika spinnare och en del mete. mest kust fiske. försöker nu hitta något bra fiskeställe i närheten av nyköping.

  • Svar på tråden Fiske
  • Hazz

    Gillar fiske men de blir inte så mycke... spinnfiske gäller med en ambassadör 6300... helt underbar rulle... med några olika spöval beroende på om det är båt-, kust eller sjöfiske...
    Sista 2åren har de nog inte blivit mer fiske än kanske ngt mete... å lite kräftor förstås.

  • Benganfans

    ok. själv kör jag med en osprey 3000 rulle inte så bra gillar inte när sliren sitter i framkant så det blir att köpa en annan. kör med ett shimano spedmaster 9fots spö funkar bra både från land och från båt.

  • 855 GLT

    Jag fiskar det mesta! men föredrar älvarna i Norge där man kan få Harren o Öring runt 3 kg o även mindre o större givetvis:) Andvänder spinn med tafs,kula o fluga. funkar för mig när jag tyckte flugspö o rulle blev lite väl kompliserat! Men binder flugorna gör jag själv iaf! Men visst är mete vid en stilla sjö oxå underbart. Jag personligen älskade att sätta en mört eller abborre på en krok o kasta ut o söka storgäddan men sådant fiske är ju förbjudet nu? Lite trist tycker jag men jag förstår vad som menas med förbudet!

  • perrongman

    En björkslana, björntråd, sänke, krok, mask.

    Tålamod, myggmedel och ostsmörgåsar.

    Smyga fram till ett hölje, vänta på världens grymmaste hugg.

    Bäckmete regerar!!

  • Charlie Bravo

    Fiskar det mesta, men kan i ärlighetens namn säga att det blir allt mer sällan sedan jag blev far. Seriösa fiskepass tar helt enkelt mycket tid, så nu blir det mest spontana metpass efter t.ex sutare eller lite fiske efter öring på kusten. Fiskade själv en hel del karp tidigare, men detta har jag mer eller fått lägga på hyllan. Hoppas dock kunna ta upp det igen när grabben blir lite större.

    ps: 855 GLT. Det är fortfarade tillåtet att meta med levande agn. Den paragrafen som djurskyddsmyndigheten pekade på gäller uppenbarligen inte under sportfiske. Gick att läsa på bl.a. fiskejournalen.se i våras.

  • Charlie Bravo

    Anonym som skrev att det finns fler bakterier i munnen än i röven, ja det kanske är riktigt, men de bakterierna som finns i baken är betydligt farligare att få sig. Men visst, det finns kanske de som gillar smaken av kolibakterier på tungan. Kanske samma personen som tuggar i sig surströmming och osten "Gamle Ole"?

  • Benganfans

    Var ute i en sjö med inplanterad ädelfisk igår såg många leka vid ytan hade en efter upp till ytan men den högg aldrig verkar vara fel säsong. får vänta tills i höst och åka tillbaka.

  • 855 GLT

    Jasså? Charlie Bravo! Tack för det heta tipset! Det visste jag faktiskt inte? Då kan jag ju fortsätta att fiska på det sättet:) När jag får tid. Har oxå dåligt med tid till fiske just nu när jag har fått tvillingtöser! Men det kommer väl en tid när dom oxå vill meta med pappa:)

  • vw frippe

    Är flugfiskare tycker det är underbart. fiskar så fort jag får chans till det.

Svar på tråden Fiske