vita fläckar på kokt potatis :-(
Hur gör man så det inte blir såna fläckar på potatisen när man kokat den? Det ser så himla trist ut.
Tacksam för tips!
Hur gör man så det inte blir såna fläckar på potatisen när man kokat den? Det ser så himla trist ut.
Tacksam för tips!
Ingen matlagningskunnig här?
Ja, jag vet det är en jättetråkig fråga men jag skulle verkligen behöva hjälp...
det beror väldigt mkt på vad det är för potatis ch hur man kokar den
potatis ska bara sjuda försiktigt i rejält saltat vatten och tas upp när den är genomkokt
vissa har lite olja i vattnet för att slippa fläckarna
ok, lite olja kanske jag skall pröva då. Försöker tyda ditt svår så jag frågar: beror de vita fläckarna på att jag har kokat potatisarna för kraftigt och att de ej var genomkokta?
Tack för svar!
f'låt felstaving: tyda ditt svar menar jag.
genomkokta är de nog men när man kokar en mjölig/ halvmjölig potatis lite för kraftigt så blir den porös på ytan lixom
förstår du? eller är jag alldeles för dålig på att förklara
Nej då du förklarar inte dåligt alls - tvärtom! Det är bara jag som undrade lite...
men då förstår jag, det är alltså den kraftiga kokningen det berodde på och det låter ju rimligt. Kokar ju potatis allt för sällan så man gör ju som när man kokar pasta - inte så bra.
Tack igen!