• Sexymala

    Goda, matiga ciabatta

    Vet inte riktigt hur jag skall förklara hur jag menar.

    Men ja, typ goda recept där man fyller ciabatta eller annat gott bröd med matig fyllning!

    Inte det vanliga med räkor och röror, något mer matigt som skulle passa till kvällsmat..

    Ja, om ni förstår vad jag menar och sitter på något förslag är jag idel i öra!!

  • Svar på tråden Goda, matiga ciabatta
  • Atamon

    Stek stark korv tex chorizo i skivor eller på längden
    Lägg korven i delade ciabattabröd tillsammans med fetaost, cocktailtomater och ruccolasallad (eller annan sallad). Gratinera ev smörgåsen en stund så att osten smälter.
    ------------------------------------------

    Dela ciabattorna. Smöra eventuellt. Lägg ut salladsblad av valfri sort. Klicka på hummus. Klipp bitar av soltorkade tomater och skiva rödlök och lägg på. Skiva avokado, bred ut skivorna över brödet. Salta gärna lite med örtsalt. Skiva champinjoner och rödlök och lägg ovanpå avokadon.
    Vill man inte ha helt vegetarisk lägger man på lite god skinka också.
    --------------------------------------

    Grillad ciabatta med lufttorkad skinka och smält mozzarella
    För två portioner:

    2 ciabattabröd
    1 msk olivolja
    1 bit mozzarella, skivad
    2 tomater, skivade
    1 nypa salt
    2 kronärtskockor från burk, delade i mindre bitar
    1 näve rucola
    6 skivor lufttorkad skinka
    Tillbehör : grönsallad och färsk frukt av valfri sort

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Skär av toppen på ciabattabröden. Ringla lite olivolja över bröden.
    Placera ut mozzarella och tomat över brödet och salta lite. Sätt in brödet i ugnen och grilla i cirka 5 minuter tills mozzarellaosten smält.
    Ta ut brödet och lägg kronärtskockor, ruccola och lufttorkad skinka ovanpå tomaterna och mozzarellan. Servera direkt tillsammans med en grönsallad och färsk frukt

    ---------------------------------------

    Ciabatta med kycklingröra

    För två portioner:

    ½ grillad kyckling
    1 finhackat rött äpple
    1/2 dl hackad purjolök
    1 dl matlagningsyoghurt (eller turkiskt yoghurt)
    1 msk majonnäs (brukar jag inte ha om jag har turkisk yoghurt)
    1 tsk curry, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
    2 ciabattabröd

    Rensa kycklinghalvan från skinna och ben, finhacka köttet.
    Blanda det med äppel- och purjohack. Rör i yoghurt, majonnäs, curry, salt och peppar.
    Dela bröden ? men inte helt igenom, låt dem hänga ihop längs ena långsidan. Fördela kycklingfyllningen i bröden och lägg mackorna i var sin servett.

    Fyllningen är bra om man ska på picnic också. Men då har jag kycklingröran i en burk för sig, och fyller brödet på plats. Blir lätt alldeles för blött bröd annars.
    --------------------------------------------------------

    Ett recept som jag inte har provat:

    Biffig macka med pepprig äppelcrème

    Ingredienser
    Portioner: 4

    2 ryggbiffar, ca 300 g
    1 syrligt äpple
    2 msk riven färsk pepparrot
    2 tsk dijonsenap
    1 dl lätt crème fraiche
    2 hela saltgurkor
    4 ciabatta eller annat portionsbröd
    1 ask ärtskott eller solrosskott ca 100 g
    salt och peppar
    Gör så här
    Grilla köttet 5-10 cm över glöd 2-3 min på varje sida eller stek i stekpanna.
    Skala och grovriv äpplet. Blanda äpple, pepparrot, senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Skiva saltgurkan och biffen på längden.
    Dela brödet. Lägg hälften av äpple- och pepparrotscrèmen på undre brödhalvorna. Fördela gurkskivorna ovanpå och toppa med ärtskott. Lägg på köttet, resten av crèmen och brödlocket.
    Tips! Slå in mackan i folie så att inte fyllningen ramlar ur.
    ----------------------------------------

  • Solgläntan

    Detta är superenkelt och supersmarrigt!

    Dela bröden. Smöra den undre halvan och lägg på en skiva cheddarost (de som finns singelförpackade och är lite orange i färgen). Lägg på rödlök och tomat samt grillad kyckling i bitar. Bred creme fraiche med smak av franska örter på den övre bröddelen och lägg ihop dem igen. In i ugnen en liten stund tills det blivit krispigt och smält lite. Enklast att äta med händerna!

    Smaklig måltid!

  • Morghana

    Grillad kyckling
    Avocado
    Salladsblad eller ruccola
    Tomatskivor
    Strimlad rödlök
    Currymajonnäs

    Det är något jag ofta kör med. Tycker det är sååå gott!

    Eller så tar jag en halva ciabatta och gör bruschettas av dem.
    Brer med vitlökssmör
    Rökt skinka eller helst då lufttorkad kinka på det
    Tomatskivor så det täcker
    Lite grovmalen svartpeppar
    Strimlad färsk basilika
    Och så en massa mozzarellaost ovanpå i skivor
    Gratinera i ugn (225-250 gr) tills osten smält

Svar på tråden Goda, matiga ciabatta