Kan det vara kikärter istället för potatis?
Musakka'a
Serveras vanligtvis avsvalnad men är också mycket god riktigt varm eller kall som sallad.
350 g blötlagda kikärter
1 stor eller 2 små auberginer i tärningar
3 msk olivolja
2 stora lökar i tjocka skivor
salt och peppar
450 g skalade och hackade tomater
Koka kikärterna i osaltat vatten 1 timme. Låt dem rinna av. Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn auberginetärningarna lätt, lägg dem sedan i en ugnsäker form eller gryta.
Stek löken i oljan på svag värme tills den är mjuk och guldgul, ca 10 minuter. Lägg löken ovanpå auberginen, krydda väl och droppa över litet olja. Täck med kikärterna och lägg tomaterna allra överst. Krydda och häll på så mycket vatten att det nätt och jämnt täcker. Koka i ugnen utan lock 45 minuter. Titta till då och då så att det inte kokar torrt.
destiny391 skrev 2007-07-17 17:35:50 följande:
brukar ata pa en libanesisk resturang, o da brukar man alltid fa som forratt typ. en slags gryta, tomatbaserad, squash, potatis, lok.. hmm.. vet inte riktigt vad det mer ar i, kryddor saklart. har atit den bade varm o kall, o doppat brod i de bara..nan som kanner till de har o vet vad det heter, eller har nat recept?