• Pilla80

    Fyllda gifflar

    Jag åt på jobb en gång som min arbetskamrat bakade tror hon kallade det gifflar, hon hade fetaost i dom så gjorde hon tre kanter av degen fyllde den med feta ost och rullade ihop till en giffel, nu undrar jag va det va för deg hon använde och vad finns det för alternativ till fyllning, några som har tips.
    Får inte tag på tjejen hon är på semester så alla med goa tips är välkommna. :)

  • Svar på tråden Fyllda gifflar
  • prickelina

    vanlig bulldeg går bra eller kan man ta smördeg om du vill ha dem mer frasiga.
    Man kan i princip stoppa i vad som helst. man tager vad man haver.
    tex kantareller, creme fraich och lök.

  • skogsmor
    Trinity78 skrev 2007-07-18 14:07:01 följande:
    Vad är det för skillnad på det och piroger?
    Skillnaden vad jag tror är att en pirog är en crkel med fyllningsom man trucker ihop kantena på så att det blir en halvmåne medans en giffel är en trekant som rullas ihop med fyllning på.

    www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=1937

    Lycka till
  • Dimitra
    Trinity78 skrev 2007-07-18 14:18:33 följande:
    Okej, så det är bara formen som skiljer sig?
    Mängden fyllning skiljer sig också, varje fall för mig Jag får in betydligt mer fyllning i pirogerna än i gifflarna.
    Och åren går...
  • Trinity78

    Tack för svaren! Det låter kanongott, jag blev riktigt sugen nu.


    Gravity always wins
  • Pilla80

    va gott det låter, längatar tills jag ska baka dom

Svar på tråden Fyllda gifflar