Hur färga marsipan vit?
Hur får jag marsipanen att bli vit? Ska använda den som lock på tårtan.
Hur får jag marsipanen att bli vit? Ska använda den som lock på tårtan.
Ofärgad marsipan är ju vit? Eller?
Det ska finnas färg till det att köpa på tex www.kakburken.se eller www.tartdecor.se
Sjäv har jag aldrig provat.
Lite enklare är ju att göra MMF eller sugarpaste, alt köpa sugarpaste. Det smakar bara sött till skillnad från marsipan men det är helt vitt.
www.familjeliv.se/Forum-11-240/m20061157.html
I trådstarten finns länk till JFL's blogg med recept på både MMF och sugarpaste (SP). Frågor soms tälls i tråden besvaras ganska snabbt med.
Jag vill ha ett kritvitt lock som man brukar ha på bröllopstårtor tex. Kanske är det inte ens färgad marsipan utan nått annat. Är usel på det här med tårtor å nu ska jag baka alla till sonens dop på lördag.
Det finns sp (sugerpaste) att köpa, se länkarna som Ickan79 angav. SP är kritvit, sötare i smaken än marsipan. Det finns även pastafärg att köpa, även dom i ovannämda länkar, som du kan färga marsipanen med. Det har jag gjort flera gånger och funkar jättebra.