Snabb hjälp!!!! gelé på tårtor!!!!
hur gör man det, ska garnera en tårta med hallon och skulle vilja ha sån där gelé på, hur gör man?????????
hur gör man det, ska garnera en tårta med hallon och skulle vilja ha sån där gelé på, hur gör man?????????
Finns gelesocker att köpa i affären. Bara att koka upp med lite vatten och sen så sleva på det, jätteenkelt!
har gelantin, hur gör man med det?
snälla någon som vet?????
Fråga härinne, finns säkert nån som vet....
www.familjeliv.se/Forum-11-240/m20061157.html
Har du gelatinblad eller gelatinpulver?
Men till en tårta:
1 tsk gelatinpulver + 1 msk vatten
Eller
2 blad gelatin
½ dl saft + 1 dl vatten
Låt gelatinet svälla i vattnet. Det står på paketet hur du ska lösa upp det, olika på pulvret och bladen.
Värm saft och vatten, lägg gelatinbladen eller det svällda pulvret i den varma saften. Rör om så att gelatinet löser sig.
Låt geléet stelna till det blir tjockflytande som rå äggvita. (I en vid kastrull som ställs i kallt vatten blir geléet lagom tjockt på 10-15 minuter)
Lägg under tiden frukt eller bär i ett vackert mönster på tårtan. Ös över det tjockflytande geléet. Ställ tårtan kall så att geléet stelnar.
* Till alla frukter och bär kan ljus saft användas, röd saft till röda frukter och bär.
* Färsk ananas, kiwi, mango och papaya innehåller ett enzym som hindrar geléet från att stelna, däremot går det bra om frukterna är konserverade.