• Eja

    Snabb hjälp!!!! gelé på tårtor!!!!

    hur gör man det,  ska garnera en tårta med hallon och skulle vilja ha sån där gelé på, hur gör man?????????


    Amanda -04 *** Elias -06
  • Svar på tråden Snabb hjälp!!!! gelé på tårtor!!!!
  • Skrutt och Skrot

    Finns gelesocker att köpa i affären. Bara att koka upp med lite vatten och sen så sleva på det, jätteenkelt!

  • Eja

    har gelantin, hur gör man med det?


    Amanda -04 *** Elias -06
  • Eja

    snälla någon som vet?????


    Amanda -04 *** Elias -06
  • Atamon

    Har du gelatinblad eller gelatinpulver?

    Men till en tårta:

    1 tsk gelatinpulver + 1 msk vatten
    Eller
    2 blad gelatin

    ½ dl saft + 1 dl vatten

    Låt gelatinet svälla i vattnet. Det står på paketet hur du ska lösa upp det, olika på pulvret och bladen.
    Värm saft och vatten, lägg gelatinbladen eller det svällda pulvret i den varma saften. Rör om så att gelatinet löser sig.
    Låt geléet stelna till det blir tjockflytande som rå äggvita. (I en vid kastrull som ställs i kallt vatten blir geléet lagom tjockt på 10-15 minuter)
    Lägg under tiden frukt eller bär i ett vackert mönster på tårtan. Ös över det tjockflytande geléet. Ställ tårtan kall så att geléet stelnar.

    * Till alla frukter och bär kan ljus saft användas, röd saft till röda frukter och bär.
    * Färsk ananas, kiwi, mango och papaya innehåller ett enzym som hindrar geléet från att stelna, däremot går det bra om frukterna är konserverade.


    Eja skrev 2007-07-19 13:15:13 följande:
    snälla någon som vet?????
Svar på tråden Snabb hjälp!!!! gelé på tårtor!!!!