Hera78 skrev 2007-07-24 10:47:08 följande:
Har en favoriträtt som kanske är något i stil med det du söker, fast vi har inte sparris utan purjolök i. Tar från huvudet här så vi struntar i mått, men det är inte så himla noga Koka ris och lägg i ugnssäker form. Blanda matlagningsgrädde, ungefär 3 dl, (eller vispgrädde om man vill vara onyttig ) med chilisås. Jag brukar dessutom ta i lite ketchup för att få en mer rosafärgad sås (vår benämning på den här maträtten är "rosa såsen" ). Strimla purjolöken och koka den i lättsaltat vatten några minuter. Strimla kasslern. Lägg kassler och purjolök på riset och häll över såsen (som gärna kan ha stått och dragit till sig någon timme i kylskåpet). Lägg sist över ost och gratinera i ugnen tills osten har fått färg.Hoppas att det är något i stil med det du söker!
Det där låter jättelikt den jag brukade göra!
Ska testa nån variant!
(sparrisk ska det vara i min, det kommer jag verkligen ihåg

)