• Jala78

    Någon som förstår vilken kaka jag beskriver??

    Åt en gudomligt god långpannekaka hos mina svärföräldrar häromdagen.. De har tyvärr inte själva receptet eftersom de vunnit kakan på ett lotteri!

    Det är en chokladbotten (typ mockarutor/kärleksmums) och sedan någon slags smörkräm över det. Högst uppe på ett chokladlager (tunnt täcke av smält choklad, eller vad det nu kan ha varit....).
    Det stod på burken att kakan skulle serveras direkt från frysen, och inte låtas tina för mycket.

    Snälla om nå'n av er vet vad det är för kaka jag försöker beskriva, så vore receptet oerhört välkommet!

    Tack

  • Svar på tråden Någon som förstår vilken kaka jag beskriver??
  • kattfoten

    Drömtårta möjligtivs... Osäker.

  • miababia

    aj då, då var det ingen jordnötskaka.... kan tyvärr inte hjälpa dig men det lätt gott

  • kattfoten

    Fast sökte man på drömtårta blev det visst nån rulltårta och det menar inte jag. Den jag vet är som sockerkaka med kakao, delas på mitten och ha smörkräm mellan. Ovanpå brukar det vara florsocker.

    Verkar dock inte vara riktigt den du menar.

  • plutto

    Den kaka du beskriver kallas "Tossiga kakan" av min arbetskamrat... Gudomlig!


    kattfoten skrev 2007-07-25 19:43:01 följande:
    Fast sökte man på drömtårta blev det visst nån rulltårta och det menar inte jag. Den jag vet är som sockerkaka med kakao, delas på mitten och ha smörkräm mellan. Ovanpå brukar det vara florsocker.Verkar dock inte vara riktigt den du menar.
  • mamma33

    Det låter som "Falska biskvier"
    4,5 dl socker
    2 ägg
    4 dl vetemjöl
    3 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    4 msk kakao
    225 g smält smör
    2 dl kokt vatten
    Vispa ägg och socker , tillsätt det smälta smöret och det kokande vattnet.
    Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan samman dem.
    175 grader 20-25 min.
    Bakas i långpanna på bakplåtspapper.

    Smörkräm
    225 g smält smör
    1,5 hg mandelmassa
    225 g florsocker
    Blanda allt och rör samman väl. Bred över den kalla kakan.

    Smält 250 g blockhoklad och 4 cm kokosfett (kan ev uteslutas)
    Detta breds över den kalla kakan, låt stelna och skär i bitar.

    Om det inte är denna hoppas jag du får användning för det ändå!

  • Jala78

    Tack så mycket för hjälpen allihopa!
    Mamma 33 - det verkar helt klart vara receptet jag är ute efter. Ska baka den och se om det stämmer!

  • Atamon

    Här är ett recept till som liknar kakan du beskriver

    Arracskaka

    4 1/2 dl strösocker
    3 3/4 dl vetemjöl
    1 1/2 tsk vaniljsocker

    3 tsk bakpulver
    4 1/2 msk kakao

    225 gram smält smör
    2 1/2 dl kokande vatten
    3 st ägg som är lätt vispade

    Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker.
    Blanda bakpulver och kakao, och rör ner i de torra ingredienserna.
    Blanda det smälta smöret, kokande vattnet och de lättvispade äggen. Rör ihop alla delar och grädda i långpanna i ca 20 minuter i 175 grader. Låt svalna!

    Smörkräm:

    225 gram margarin eller smör
    1 st ägg
    225 gram florsocker
    1 liten flaska arracs essens

    Blanda ihop smörkrämen och bred den över den avsvalnade kakan.
    Ställ långpannan i frysen till krämen stelnat, ca 15 minuter.
    Blanda 225 gram smält blockchoklad (ljus eller mörk efter smak) med 4 msk matolja, pensla chokladen över kakan.
    Skär i lagom bitar när chokladen stelnat.

  • kalla

    jag har exakt lika recept som "atamon". de är supergoda... och mäktiga!

    i mitt recept består smörkrämen av ½ dl arrakspunsch eller innehållet ur 4 punschflaskor (godissorten!). tänkte ifall du ville veta mer exakt mängd.

Svar på tråden Någon som förstår vilken kaka jag beskriver??