• elims

    matlagning med philadelphiaost?

    Söker efter matrecept med philadelphia!

    har två stora byttor (500 g/st) med vanlig philadelphiaost hemma som jag vill bli av med.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-07-26 22:16:59:
    OBS! Inga kakor eller sånt, utan MATrecept!

  • Svar på tråden matlagning med philadelphiaost?
  • elims

    ah, tacopaj - låter gott!

    MERA sånt!

  • Lillalillen

    Man kan blanda philadelphiaost med fetaost och lägga på lax och sen stoppa in i ugnen *mums*


    Stolt mamma till världens goaste unge
  • Ullis69

    Cheesecake som redan nämts.......

    Morotskaka

    Som frosting på andra kakor el muffins tex

    "Aromsmör" Blanda PHosten med kryddor o vispa poröst, jättegott o mkt nyttigare än med smör (såklart) Man kan även blanda PHost o smör om man vill ha lite smörsmak på det.

    Pålägg på macka, smörgåsrån osv

    Bre PHost på tunnbröd, lägg på salami el nått annat smakrikt, rulla ihop o stek brödrullen *mums*

  • AnnaK

    Quasimondo Snabbt & gott
    Ingredienser / 4 portioner

    8st Tortillabröd
    200g Philadelphia naturell
    2 tsk Sambal oelek
    100 gram Skivad Cheddar/Grevé,
    200 gram Tunt skivad salami
    150 gram Valfri Tomat salsa Dip

    Gör så här:
    Blanda Philadelphia och sambal oelek. Bred ut på 4 Tortillabröd. Täck med tunt skivad salami. Hyvla på cheddar eller valfri annan ost så att det täcker. Lägg på Tortillabröd. Stek i stekpanna på båda sidor så att osten smälter. Skär upp i tårtbitar, servera med tomat salsadip och valfri sallad.

  • AnnaK

    Tacopaj:

    2pkt Philadelphia
    1st craem frachie
    750g köttfärs
    1-1½ påse tacokrydda
    1st lök
    1röd paprika
    1st purjolök
    1 burk krossade tomater
    1 påse riven ost
    salt & peppar

    tillbehör: sallad,majs,gurkar och tacochips

    Blanda philadelphia och cream frachie, lägg i botten på en ugnssäkerform.
    Stek köttfärs och lök,blanda i tacokryddan, salt och peppar.
    Lägg det över philadlphian/cream frachien. Lägg sedan över de krossade tomater.
    Dela paprikan i små bitar och lägg över.
    Skär purjolöken i små skivor och lägg över, strö tillsist över den rivna osten!

    värm i 200C i ca 15 min. Servera med sallad,majs,gurka och tacochips!

  • AnnaK

    1 lasagne 4 pers.
    500g fläskfärs
    steks och kryddas med 1 tackokrydda
    Blanda i 2 msk cillisås och 125g philadelfiaost
    Varva färsen mellan fyra tortillias och toppa med 2dl riven ost.
    Grädda i ca 20 min 200 grader.
    Servera med majssallad och mangosalsa och ev cremefraiche..

  • AnnaK

    Frasig filodegspaj
    ca 10 portioner
    Ugnstemperatur 200º

    1 tim 30 min

    Ingredienser
    ca 250 g fryst filodeg
    1 bunt salladslök eller 1 liten purjolök
    300 g frysta ärter
    smör eller margarin
    2 msk finhackad färsk basilika
    2 msk finhackad färsk mynta
    1½ tsk salt
    nymalen svartpeppar
    ½ dl vatten
    200 g cream cheese, naturell (typ Philadelphia)
    2 ägg
    3 msk vispgrädde
    ca 3 dl parmesanost (75 g)
    2-3 msk smält smör eller margarin

    Tillagning
    Pajen kan lagas en dag i förväg. Använd antingen 1 paket filodeg på 270 g eller hälften av 1 paket på 500 g. Dela ev de stora arken på mitten. Tänk på att filodegen torkar snabbt, täck över den med t ex fuktat hushållspapper medan den ligger framme. Deg som blir över kan frysas igen.

    Tina fryst filodeg enligt paketet. Skölj och skär salladslök eller purjo i tunna ringar. Fräs dem i en kastrull med lite fett tills de blir mjuka utan att ta färg. Blanda i ärter, örtkryddor, salt, peppar och vattnet. Koka upp och låt koka under lock bara 2-3 minuter. Häll av ev vätska som är kvar.

    Blanda cream cheese, ägg, grädde och hälften av ärtblandningen i matberedare till en jämn smet. Vänd ner resten av ärterna och purjon (då blir fyllningen mer intressant men naturligtvis kan allt finfördelas) och ungefär hälften av den rivna parmesanosten. Sätt ugnen på 200°.

    Smält fettet. Pensla botten och kanter på en rund bakform, gärna med löstagbar botten. Pensla ett ark filodeg med fett och lägg det i formen så det går upp över kanten. Strö över lite parmesan. Gör likadant med de övriga plattorna och lägg dem omlott i formen. Häll i fyllningen och strö över resten av parmesanosten. Klipp bort överflödig deg.

    Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Servera pajen ljummen eller kall.

Svar på tråden matlagning med philadelphiaost?