• BlygTjej

    2-manna whist. Regler??

    Någon som kan reglerna till detta spel? Snabbt svar önskas...

  • Svar på tråden 2-manna whist. Regler??
  • Therese6699

    Tio mörka kort var, 10 öppna kort på dom.
    Resten får man på sidan och dom får man inte titta på förrän man har valt pass eller spel och spelat två stick.

    Tess

  • BlygTjej

    Vad gör man med korten som är på sidan? Och hur räknar man poäng? Är det något kort som är trumf?


    Mamma till Isabelle 070130
  • Therese6699

    Dom använder man precis som dom andra fast motståndaren kan inte se dom... det finns ingen trumf utan man väljer pass eller spel.

    Poängen räknar man 1 poäng när man har över 13 styck... om den som tog spel inte klarar 13 stick så får den andra 2 poäng/överstick.

    Tess

  • Therese6699

    Jag kan kanske förklara lite bättre. Nu kanske det är försent om ni ska spela det ikväll. Men kanske till någon annan gång.

    Man delar alltså ut 10 mörka kort i två rader om fem till varje spelare, sedan så delar man ut 10 öppna kort på dom som ligger på bordet redan. Förutom dom så får man 6 kort var till på sidan om som man inte får titta på.

    När man har gjort det så väljer spelaren som inte har delat ut korten om han vill ha pass eller spel. Den spelare som inte har valt får sedan börja. När man har spelat två stick så får man kolla på dom sex korten som man fick på sidan och använda dom i spelet.

    När man har spelat bort ett av de öppna korten på bordet så måste man vända upp det kortet som är mörkt. Så fortsätter man så tills alla kort är slut och sedan räknar man sticken.

    Tess

  • BlygTjej

    Jag förstår nog inte
    Man har 10 kort var som man tittar på själv, 10 kort på bordet som båda ser? Resten (22 kort), vad gör man med dem? Man kan väl inte få titta på dem, då vet man väl precis vad den andra har för kort på handen? SKulle du vilja förklara lite mer invecklat...?

  • Therese6699

    Nääää först tio kort upp och ned vända på bordet var... (alltså 20 kort)
    Sedan 10 öppna kort var (20 kort till) som man lägger uppe på dom andra korten. Sedan 6 kort till var som man inte lägger uppå dom andra. Det blir 52 kort.


    Det betyder att båda spelarna kommer att se 20 öppna kort från början, sina egna och motståndarens.. utifrån det så väljer man pass eller spel.

    Låt nu säga att du har gett ut korten.. Din motståndare väljer spel. Då ska ni alltså försöka ta så många stick som möjligt. Du får börja välja ett av dina öppna kort, allttså ett av dina tio. (än så länge har ni inte fått kollat på dom sex extra korten ni har fått). Den som tar sticket slår ju nästa kort. När ni har slagit ett av era öppna kort så kommer det ligga ett kort som är vänt nedåt. Då ska det kortet vändas upp. När två stick är färdigspelade så får ni kolla på dom sex mörka korten ni har haft på sidan och även använda dom i spel. Så om din motståndare lägger ett kort så kan du välja bland dom öppna kortet du har på bordet (som båda ser) eller välja något på handen som inte din motståndare vet att du har.

    Lite svårt att berätta utan att visa... du får fråga mer :)

    TEss

Svar på tråden 2-manna whist. Regler??